Disse spillelistene er i sentrum at et nytt søksmål mot Spotify. (Bilde: Hardware.no)

Saksøker Spotify fordi du lager spillelister

Selskap hevder de eier kombinasjonen av sanger.

Spol tankene dine tilbake noen år, til tiden før både iTunes og Spotify domminerte musikkmarkedet. Enhver ungdoms CD-hylle hadde en samleplate av fra enten Absolute Music eller McMusic – plater der de rundt 20 mest populære sangene var samlet på én skive.

I dag er nok sannsynligheten for at du kommer over disse platene størst på et loppemarked. Med iTunes og Spotify store suksess og tilgjengelighet på så godt som alle plattformer, paralelt med en dose piratkopiering, lytter vi i stor grad bare til enkeltsanger, eller hele album fra én artist.

Det er ikke alle like glade for, og én av aktørene som i lang tid har laget disse samleplatene, Ministry of Sound, saksøker nå Spotify. Grunnen er at brukerne av musikktjenesten lager sine egne spillelister, med de samme låtene som du finner på platene Ministry of Sound selger, melder The Guardian.

Listene er et eget verk

Plateselskapet hevder at det ligger mye jobb i det å sette sammen spillelistene de utgir, og at kombinasjonen av låter utgjør et verk de har opphavsretten til – og som dermed ikke kan kopieres av Spotifys brukere. Spotify har alle rettighetene som skal til for å strømme sangene til deg, men det er kombinasjonen av dem i spillelister som utgjør tvisten.

– Vi skaper, samler og markedsfører våre album over hele verden. Vi bidrar til at fans kan oppdage nye sjangere, plater og kataloger, skriver Lohan Presencer, toppsjefen i Ministry of Sound, i en egen kommentar hos The Guardian.

Ministry of Sound har prøvd å få Spotify til å fjerne de aktuelle spillelistene siden 2012, uten hell. Nå går de rettens vei for å få det svenske selskapet til å fjerne listen, og samtidig kreve erstattning.

Hardware.no har vært i kontakt med Spotify, som ikke ønsker å kommentere saken.

Plate- og filmbransjen vil stenge The Pirate Bay i Norge:
Ny åndsverkslov gir muligheter til å begrense piratkopiering »

(Kilde: The Guardian, The Guardian)

 

 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen