Saksøker pirater for nedlasting av denne Oscar-filmen
(Bilde: Helga Esteb/Shutterstock.com)

Saksøker pirater for nedlasting av denne Oscar-filmen

Filmselskapet vil spore opp synderne via Internett-tilbyderne.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Filmer er populære produkter å dele blant piratene, men den siste tiden har bransjen begynt å slå ganske hardt tilbake, som blant annet har ført til nedleggelse av torrentkjempen IsoHunt og en klekkelig bot for en svensk fildeler.

Nå melder nettstedet TorrentFreak at filmbransjen igjen er på krigsstien. Denne gangen gjelder det den flerfoldig Oscar-nominerte og kritikerroste filmen «Dallas Buyers Club».

Saksøker 31 pirater

DVD-en som ble brukt til forhåndsvisninger av filmen ble nemlig nylig lekket på nettet, noe som takket være den positive omtalen har ført til at filmen allerede har blitt lastet ned tusenvis av ganger.

Produsenten Voltage Pictures har bestemt seg for å ikke tolerere det inntrufne, og har nå levert et søksmål mot nedlasterne i et forsøk på å forhindre videre kopiering og distribusjon av den populære filmen.

Voltage Pictures vil kun gå etter 31 pirater i første omgang, som selskapet har identifisert IP-adressene til, men de håper senere å avsløre selve personene bak via en etterforskningsprosess som involverer Internett-tilbyderne.

Kan bli langt flere

Det er imidlertid godt mulig at selskapet vil gå etter langt flere pirater etter hvert. Filmselskapet ble nemlig beryktet i fjor da de saksøkte hele 2514 bittorrent-brukere for nedlasting av en annen kritikerrost Oscar-film, «The Hurt Locker».

Dalles Buyers Club er for øvrig en lavbudsjettsfilm som kun kostet 5 millioner dollar å lage, men som hittil har dratt inn rundt 23 millioner i inntekter. 

Les også: Slik er Gets helt nye TV-tjeneste for nettbrett

(Kilde: TorrentFreak)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen