Saksøker Apple for å ha rappet arbeidskraft
(Bilde: Apple og A123)

Saksøker Apple for å ha rappet arbeidskraft

En rekke ingeniører har plutselig byttet arbeidsgiver, det likte den første arbeidsgiveren skikkelig dårlig.

Det stormer i høyden, det er sikkert og visst, og Apple har nå fått nok et søksmål mot seg. Denne gangen er det batteriprodusenten A123 som vil krysse korder i rettsalen, etter at en rekke sentrale medarbeidere visstnok skal ha blitt lokket over til Apple.

A123 utvikler lithium-ion-batterier til bruk i ulike former for biler, og grunnet medarbeiderflukten skal de ifølge seg selv ha blitt nødt til å stoppe utviklingen på en rekke prosjekter.

Skal ha gått etter nøkkelpersonell

Den potensielt ulovlige biten er om Apple aktivt har gått inn og hentet ut hver enkelt ved hjelp av for eksempel fristende lønninger og andre goder. Dersom de har utlyst på vanlig måte og de ansatte hos A123 har søkt og fått jobbene er derimot alt på det tørre.

Ledelsen i A123 mener at Apple bevist har gått etter nøkkelpersonale med ledende stillinger, noe som blant annet skal stride mot ansettelsesavtalene deres også. 

Dette skaper naturlig nok grobunn for en serie med spekulasjoner, for hva i alle dager skal Apple med denne gjengen?

Hva skal Apple nå?

Den mest naturlige grunnen er at Apple ønsker å bygge opp sin egen batteridivisjon, som kan fore alle Apple-produktene med passende batterier. Apple selger smarttelefoner, nettbrett og bærbar datamaskiner som det skulle vært melk og brød. Behovet for batterier er dermed stort.

Med en egen batterigjeng under samme tak vil Apple få bedre kontroll på faktorer som kostnad, utforming og kvalitet.

En litt mer tvilsom løsning er at Apple vil lage elektriske biler selv. Det sies at Apple også har skaffet seg ingeniører fra Tesla. Ifølge avisen The Wall Street Journal  skal Apple være i full gang med nettopp dette. Flere hundre ansatte skal jobbe med prosjektet, som har fått navnet «Project Titan».

Er dette en prototype på Apples elektriske bil? »

(Kilde: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen