Saksøk sjefen din

Alternativ tekst mangler
Jobbmobil og jobb-PC kan gjøre deg teknologiavhengig.

En amerikansk professor mener at firmaer som oppfordrer sine ansatte til å sjekke jobbrelatert e-post og bruke jobbmobilen på fritiden kan bli saksøkt. Du kan nemlig bli avhengig av teknologi akkurat som av narkotika. Og jobben kan få skylden.

I følge professor i ledelse ved Rutgers University School of Business i Camden, Gayle Porter, er den raske teknologiutviklingen i arbeidslivet i ferd med å gjøre folk til informasjonsjunkier.

– Det er kostnader knyttet til overdreven jobbing på grunn av teknologi, sier Porter. Hun sier at informasjons- og kommunikasjonsteknologi-avhengighet (IKT-avhengighet) blir sett på som en elefant i rommet som alle kan se, men ingen vil innrømme at er der.

Porter mener at firmaene ikke vil vedkjenne seg at IKT-avhengighet forekommer siden de har investert så mye tid og penger i at de ansatte skal være tilkoblet jobben hele døgnet.

IKT-avhengighet kan vise seg som stressymptomer, eller overdreven bruk av for eksempel mobiltelefon og e-post.

Porter mener at arbeidsgivere må ta problemet på alvor, og holde et øye med sine ansatte. Hvis ikke kan de risikere å bli sakøkt av ansatte som får problemer i ettertid. I tillegg må arbeidsgiveren oppfordre sine ansatte til å la jobbmobilen ligge igjen på kontoret og la være å sjekke e-posten når de drar på ferie.

Så langt har ingen amerikanere saksøkt arbeidsgiveren på grunn av mobilavhengighet. – Om folk jobber mer for sin egen del, er de ansvarlige for risikoen. Men om en arbeidsgiver manipulerer et individs hang til arbeidsnarkomani eller teknologi for arbeidsgiverens vinnings skyld, endrer det juridiske perspektivet seg, sier Porter.

Hun legger til at det kan være vanskelig å skille mellom hva som er eget valg og hva som er manupilasjon når yrkeskarrieren din avhenger av at du må være tilgjengelig 24 timer i døgnet.

(Kilde: Brighthand.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen