Sakene du ikke bør ha gått glipp av

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Uken vi legger bak oss har vært begivenhetsrik. Ikke bare har vi testet en rekke telefoner og andre duppedingser. Nokia har avholdt sitt årlige Nokia World-arrangement i Barcelona og vi har fått et nytt mobilmerke: Land Rover.

(Foto: Nokia)
(Foto: Nokia)

Størst av alt denne uken var Nokia World. Det var ventet like i forkant at den finske mobilgiganten kom til å lansere nye telefoner. Ny telefon kom, denne gang med navn N97, samt ny e-posttjeneste og en oppgradering av Nokia Maps. Mer om N97 følger under.

Den nylanserte e-postløsningen Nokia Messaging skal rettes mot privatbrukere og tilby disse Push-epost, noe som til nå har vært forbeholdt i stor grad bedrifter og Blackberry-brukere. Den nye klienten kan også i langt større grad motta e-post fra webmail-løsninger som Windows Live Hotmail, Yahoo Mail og Gmail rett på telefonen, i tillegg til å kobles opp mot Nokias mail-tjeneste med samme navn.

Du kan lese mer om Nokia Messaging og Nokia Maps her »

(Foto: Nokia)
(Foto: Nokia)

Lanseringen av N97 kom som julekvelden på kjerringa for de fleste. Nokia hadde frem til Nokia World holdt kortene tett til brystet. Og det med god grunn. N97 er nemlig selskapets første N-telefon med trykkskjerm, og blir blant de mest avanserte telefonene tilgjengelig når den kommer på markedet.

Les mer om N97:

(Foto: Land Rover / Sonim)
(Foto: Land Rover / Sonim)

En annen lanseringsnyhet denne uken er mobilsamarbeidet mellom Land Rover og Sonim, selskapet bak noen av markedets mest hardbarkede telefoner. Som Land Rover sa i den felles presselanseringen ønsker selskapet å serve kundene sine også utenfor bilsetet, og setter minstekravet til sine telefoner at de skal tåle fall mot betong, fukt og salt. Samarbeidet skal i første omgang gi tre telefoner.

(Foto: Marius Valle / Amobil)
(Foto: Marius Valle / Amobil)

Etter vår test av Touch HD i forrige uke er det oppstått en større diskusjon rundt lydkvaliteten i HTCs nye yndling. Vår anmelder kritiserer lyden, mens andre mener kritikken er uberettiget. God lyd eller ikke, skjermen på telefonen er suveren, noe artikkelbildet i vår sak viser tydelig.

Les test av Touch HD »

(Foto: Audun Solheim / Amobil)
(Foto: Audun Solheim / Amobil)

En annen og ny test denne uken er testen av Samsung F110 Micoach - også kjent som Adidas-telefonen. Selv om testen kommer et stykke etter at telefonen er på markedet, er det alltid morsomt å se anmelderne våre ta seg fotografiske friheter. Som når F110 settes i intimt selskap med en velbrukt joggesko.

Likte du bildet? Les gjerne også testen av Micoach »

(Foto: Christian Buvik / Amobil)
(Foto: Christian Buvik / Amobil)

Sony Ericsson prøver å fri til gamere i disse dager. Men i stedet for å utfordre disse på veletablerte arenaer som TV-konsoll og PC, ønsker produsenten å få gaming over på mobilen med sin nye F305. Vi testet telefonen, og innrømmer så gjerne at F305 er en av de bedre mobile konsollene vi har sett. Nå har vi ærlig talt heller ikke sett mange.

Provblemet til F305 er at den helt glemmer å være telefon, med dårlig lydkvalitet og vonde skrivetaster. Men skulle du fortsatt vurdere telefonen er det bare å lese vår test »

(Foto: Einar Eriksen / Amobil)
(Foto: Einar Eriksen / Amobil)

Denne uken har vi også testet noe så utradisjonelt som digitale bilderammer. Vi skal ikke røpe hvilken som gikk av med seiersprisen av de seks ulike rammene vi testet, men det er liten tvil om at disse rammene kan bli svært populære under juletreet.

Les hele testen her for å se vinneren »

(Foto: Marius Eltervåg / Amobil)
(Foto: Marius Eltervåg / Amobil)

Sist kommer testen av ukens testvinner: Samsung Innov8. Kamerakjempen fra Korea gjør rent bord og er utvilsomt en av de mest spennende telefonene som er kommet så langt i år. Telefonen trår til med absolutt alt av trådløs mobilteknologi, og gir deg både GPS, super-3G og muligheter for å koble deg opp mot trådløse hjemmenettverk.

Fortsatt i stuss på om Innov8 fortjener å stå på "interessant"-listen? Les testen da vel »

Syns du et bilde eller en spesifikk nyhet mangler? Nøl ikke med å gi beskjed i forumet vårt.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen