Sabotasjesikre SD-kort

Med sine WORM-kort (Write Once Read Many) forsøker Sandisk å gjenopprette fotografiets troverdighet i rettssammenheng. Minnekortene kan nemlig bare skrives til én gang, og det er heller ikke mulig å slette bilder fra minnekortet. Dermed skal minnekortene fungere på samme måte som filmnegativer, en garanti for at bildet ikke er endret på i etterkant av opptaket.

Politiet i Japan har bestilt en rekke 1GB WORM-kort, og bruker disse i etterforskning, og til rettsmedisinske dokumentasjoner.

I tillegg til at det ikke er mulig å endre innholdet på minnekortene, skal de også ha en levetid på 100 år, noe som gjør dem attraktive til arkivering i forbindelse med etterforskning av uoppklarte saker med lang foreldelsesfrist.

De spesielle egenskapene til minnekortene gjør de også attraktive langt utenfor Japans grenser.

- Sabotasjesikker lagring garanterer legitimiteten til bevisene vi samler inn og oppbevarer. Sperren for endring, og den pålitelige arkiveringsmuligheten, eliminerer sjansen for å med et uhell slette viktige filer, og sikrer tilgang på bevis i lang tid fremover, sier kaptein Jim Shirk, Twin Cities Police Authority i California.

SD WORM-minnekort kan leses av alle vanlige SD-kortlesere, men kan kun skrives til fra WORM-kompatible enheter. Det er heller usikkert hvilke enheter som støtter WORM, men i følge pressemeldingen samarbeider Sandisk med en rekke kameraprodusenter på dette området.

WORM-minnekort må bestilles gjennom en Sandisk OEM-forhandler, eller direkte fra Sandisk. Pris er avhengig av hvor mange minnekort du ønsker.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen