Sårbarhet i TCP/IP-protokollen

Microsoft lanserte en ny sikkerhetstjeneste i denne uka. Hensikten med tjensten er å gi kundene mer informasjon om sårbarheter i Windows. Det er allerede komme tre meldinger på nettsiden med denne tjenesten, blant annet en melding om en sårbarhet i TCP/IP-protokollen.

Meldingen om denne sårbarheten kommer et døgn etter et tips fra den franske sikkerhetsbedriften French Security Incident Response Team (FrSIRT). Sårbarheten gjelder TCP-forbindelser og kan øke risikoen for et DoS-angrep.

Følgende Windows-versjoner skal være påvirket:

  • Windows 2000 SP3 og SP4
  • Windows XP SP1
  • Windows XP 64-Bit Edition SP1 (Itanium)
  • Windows XP 64-Bit Edition Version 2003 (Itanium)
  • Windows Server 2003
  • Windows Server 2003 for Itanium-baserte systemer

Denne sårbarheten skal visstnok være fikset med sikkerhetsoppdatering som Microsoft lanserte i forrige måned. Les mer i nyhetsbrev MS05-019 fra Microsoft. Det viser seg at flere brukere har hatt problemer med nettopp denne oppdateringen. Microsoft skal visstnok være klar over dette, og planlegger lansering av en ny oppdatering.

Microsoft anbefaler som en midlertidig løsning å slå av TCP Timestamp i registeret slik at potensielle DoS-angrep blir blokkert. Les mer om dette på microsoft.com. Les mer om Windows-registeret i vår guide, men du bør absolutt ikke gjøre noen endringer i registeret hvis du er usikker på hva du driver med. Gjør du feil i registeret har du i utgangspunktet ingen angremulighet!

Kilde: eweek.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen