Ryktene sier foreløpig ingenting om hva de tre punktene på siden av telefonen er.

Så rå blir Galaxy Nexus – om ryktene stemmer

Den neste Google-mobilen kan bli en krysning av Samsungs to toppmodeller.

Googles Android-navn pleier å dukke opp i gigantstørrelse utenfor selskapets hovedkvarter. Her er kakemannen som kom før Android 2.3 Gingerbread-lanseringen.
Googles Android-navn pleier å dukke opp i gigantstørrelse utenfor selskapets hovedkvarter. Her er kakemannen som kom før Android 2.3 Gingerbread-lanseringen.
Dagens Nexus S kommer også fra Samsung. Her er det 4 tommer skjermstørrelse og langt svakere prosessor enn i dagens toppmodeller.
Dagens Nexus S kommer også fra Samsung. Her er det 4 tommer skjermstørrelse og langt svakere prosessor enn i dagens toppmodeller.
Galaxy S II LTE har kraftig maskinvare og hurtig internettoppkobling.
Galaxy S II LTE har kraftig maskinvare og hurtig internettoppkobling.

Den neste referansemobilen fra Google kommer etter alt å dømme fra Samsung. Avhengig av hvilke rykter du velger å tro på heter den enten Galaxy Nexus eller Nexus Prime. Spesifikasjoner har vært blant ryktene som har gått, men nå mener nettstedet gsmarena.com å ha fått klørne i de endelige tallene for Galaxy Nexus.

Det skal være en anonym kilde hos Google som nå har kommet med spesifikasjonene på telefonen.

Helt ny Android

Det som er forholdsvis sikkert er at Galaxy Nexus vil være den første telefonen som blir lansert med Googles nye Android-versjon. Denne utgaven går for tiden under navnet Ice Cream Sandwich, men den vil sannsynligvis få versjonsnummer 4.0.

Det er ventet at Ice Cream Sandwich skal føre sammen designelementer fra dagens to Android-varianter for mobiltelefoner og nettbrett, henholdsvis Android 2.3 Gingerbread og Android 3.2 Honeycomb.

Kraftig prosessor

Systembrikken skal ifølge kilden være Samsungs egen. Den vil ha en tokjernet prosessor med klokkehastighet på 1,5 GHz. Vi regner med det er en variant over dagens Exynos som er å finne i Galaxy S II.

I tillegg til prosessorene vil systembrikken inneholde to grafikkprosessorer fra Imagination, selskapet bak Power VR-produktene. Gsmarena mener sannsynligheten er høy for at det dreier seg om PowerVR SGX543MP2. Dette er den samme grafikkbrikken som brukes i Apples iPad 2.

Det er dessuten et steg bort fra Mali-prosessoren som sitter i dagens Exynos-brikke. Grafikkbrikken Mali 400 har sitt opphav i trondheimsfirmaet Falanx som for noen år tilbake ble kjøpt opp av ARM.

Les også: Ny superrosessor fra Samsung - Exynos 4212

Full-HD og forbedret kamerabrikke

Når vi snakker om Apple – det ser også ut til at Galaxy Nexus vil ha forholdsvis like kameraspesifikasjoner som iPhone 4S. Kameraet skal ta bilder med 8 megapikslers oppløsning, og du skal også kunne filme i full-HD, eller 1080p.

Foruten oppløsningen vil kamerabrikken også ha andre forbedringer. En vanlig slik forbedring er bakbelyst kamerasensor – det er denne typen sensor som sitter i både Apple iPhone 4S og Sony Ericsson Xperia Arc.

Støtter "alle" mobilnett

Det meldes også om at Galaxy Nexus vil ha støtte for LTE, en teknologi som er kjent som 4G her på berget. Dessuten vil den sannsynligvis bli en såkalt verdenstelefon med støtte for både amerikanske CDMA-nettverk og GSM/HSPA-nettene som dominerer her i Europa.

Les også: Her gir NetCom deg 4G

Rå skjerm og kraftig batteri

Nettstedet bekrefter dessuten de mange ryktene om at skjermen vil være 4,65 tommer stor, og basert på en av Samsungs AMOLED-teknologier. Oppløsningen oppgis fortsatt å være på 1280 x 720 piksler – en pikseltetthet som er nesten like høy som den Apples Retina Display har.

Sist men ikke minst meldes det at batteriet forventes å være på 2050 mAh. Det er omlag 500 mAh større enn det som mer eller mindre er standardstørrelse i dag.

To toppmodeller i én

Alt i alt virker det som om Galaxy Nexus kan bli en krysning mellom Galaxy Note og Galaxy S II LTE. Note har allerede den høyoppløste skjermen og Galaxy S II LTE stiller har de fleste av de andre spesifikasjonene.

Det ingen av de to enhetene vi kjenner i dag har er den karakteristiske buede formen som dukket opp sammen med Samsungs forrige rene Google-telefon, Nexus S.

Ifølge Samsungs skrytevideo skjer lanseringen 11. oktober, altså førstkommende tirsdag.

Galaxy Note har gigantisk og høyoppløst AMOLED-skjerm.
Galaxy Note har gigantisk og høyoppløst AMOLED-skjerm.

(Kilde: gsmarena.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen