Så mye vet mobilselskapet om deg

Politikerens bevegelser ble registrert hvert 10. minutt.

Den tyske politikeren Malte Spitz fra partiet De Grønne gikk til sak mot mobiloperatøren sin for å få utlevert opplysninger som de hadde samlet inn fra telefonen hans mellom august 2009 og februar 2010. Dette fikk han til slutt, og delte informasjonen med avisen Die Zeit.

Avisa har så laget et kart som viser Spitz' bevegelser i denne perioden, samt hvor mange samtaler han hadde hver dag, hvor mange SMS han sendte og mottok, og hvor lenge han var koblet til Internett per dag. Kombinert med politikerens offentlige Twitter-meldinger får man temmelig god oversikt over hva Spitz gjorde og hvor han reiste i denne perioden, ifølge Comon.dk.

Tydelig bilde av Spitz' liv

Hele 35 831 registreringer har blitt gjort fra Spitz' mobiltelefon i løpet av det halve året. Ettersom han hadde satt mobilen til å sjekke e-post hvert tiende minutt har hans lokasjon også blitt registrert like ofte. Ut fra opplysningene fra mobilselskapet i tillegg til Twitter, blogg og annen offentlig informasjon kan man lett se når politikeren sover, hvor han reiser og hva han gjør i helgene og så videre.

Se det interaktive kartet til Die Zeit her

Politiet har i tillegg mulighet til å se hvilke numre som har ringt ham, og hvilke numre han har ringt, samt tilgang til egne informasjonsdatabaser. Med det konkluderer Comon.dk med at vi allerede lever i et "Storebror ser deg"-samfunn, overvåket av våre egne mobiltelefoner.

Ifølge Die Zeit er hele 78 prosent av Spitz' bevegelser registrert via mobiltelefonen til mobilselskapet.

Les også: Sinte amerikanere til gruppesøksmål

(Kilder:Comon.dk, Die Zeit)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen