Så mobil-TV i 800 km/t

Annonsør­innhold
Les hele saken »
(Foto: NMTV, Gunnar Garfors)
(Foto: NMTV, Gunnar Garfors)

Da vi testet NMTVs nye Mini-TV, kunne vi konstatere at dekningen er svært god i Oslo-området. Det til tross for at det bare er fire antenner som står for det nokså omfattende dekningsområdet i Oslo-området. 

Etter lanseringen skal NMTV ha fått inn rapporter om at det også fungerer bra i fly, åtte til ti kilometer over bakken og i omtrent 800 kilometer i timen. Dette fant NMTVs administrerende direktør Gunnar Garfors ut at han ville teste ut, og han har delt opplevelsen på bloggen NRK Beta.

Fikk inn TV nederst i Oslofjorden

Garfors hadde med seg en Cowon D2 med DMB-antenne innebygget i hodesettledningen. Langt ute i Oslofjorden mellom Larvik og Strømstad prøvde han å søke opp kanaler mens flyet skal ha befunnet seg 8-10 kilometer over bakken og i marsfart (rundt 800 kilometer i timen). Garfors skal ha fått inn alle TV-kanalene til tross for stor høyde, god hastighet og et flyskrog som bør dempe signalet betydelig. 

Garfors skriver også at han fikk inn gode signaler et stykke nord for Mjøsa. Underveis knipset han bilder med mobiltelefonen. 

Videre kommer Garfors med digresjonen: Om Norwegian eller SAS hadde installert ekstern DMB-antenne ville samtlige passasjerer kunne ta imot seks TV-kanaler på skjermer installert i nakkestøtten. Foreløpig bare i Stor-Oslo, men på sikt kanskje også på store deler av innenlandsrutenettverket hvis NMTV vedtar å bygge ut nettet.

Les mer om hvordan du kan se mobil-TV

(Kilde: nrkbeta.no)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen