Så lett hackes din Vista

Vi liker alle å ha litt trygghet rundt vår maskin. En av de tingene mange stoler på er at passordet til Windows gir en god beskyttelse mot inntrengere.

Så lenge du har full kontroll over din maskin stemmer dette, men et øyeblikks uoppmerksomhet kan gi uvelkomne full tilgang til din maskin.

Pass deg for ekstern hardware
Bærbare eksterne lagringsenheter er en av de største farene i vår dager mener ekspertene. Sikkerhetsekspert i Symantec, Hans Petter Østrem, har i tidligere samtaler med Teknofil advart mot nettopp slike farer.

- Det finnes USB-dingser hvor slik programvare er installert slik at kriminelle kjapt kan overføre ondsinnet programvare på tilfeldige maskiner de passerer. Det har jeg selv sett skje, sier han.

Knekker Vista på to minutter
Et eksempel på slik programvare som kjapt gir tilgang til hele din maskin er linuxdistribusjonen Backtrax 3. Ifølge en video publisert på offensive-security.com tar det en hacker under to minutter å hacke din maskin om du ikke følger med. Det eneste som er nødvendig for å få tilgang er å boote linuxdistribusjonen i Vista og så bytte ut en enkelt fil med en annen.

Etter dette kan hackeren når som helst plukke opp din maskin, og så uten problemer og i ro og mak komme seg inn i Windows uten passord.

Du kan selv se video av hvordan det hele foregår her:


Kilde: Slashdot.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen