Western Digital øker kapasiteten på bedriftsmodellene sine. (Bilde: WD)

Så "store" har de aldri vært før

Western Digital øker kapasiteten på harddiskene sine til 4 TB.

Selv om SSD-er har blitt et stadig mer spennende lagringsmedium å skrive om de siste årene, er det fortsatt ingen tvil om hva man bør velge om man hovedsakelig er ute etter lagringskapasitet. Harddisker kan fortsatt by på flest gigabytes for minst penger, mens SSD-ene har andre fordeler som støy, strømforbruk og ikke minst ytelse.

Etter at flomkatastrofen i Thailand ødela flere av fabrikkene til verdens harddiskprodusenter gikk både prisene på harddisker opp, og lagringsgigantene Seagate og Western Digital holdt flere nye produkter tilbake fra markedet.

Nå, nesten ett år senere, er produksjonen på vei tilbake, og Western Digital våger seg å slippe et par nye topprodukter.

Gigantisk bedriftsmodell

Western DIgital rangerer harddiskseriene sine i farger, og denne ganger er det de gule, bedriftsrettede harddiskene, som får nye familiemedlemmer.

Totalt blir det sluppet fire nye 3,5-tommers harddisker med enten 3 eller 4 TB lagringsplass. Samtlige har 64 MB cache, og en rotasjonshastighet på 7200 rpm. To av dem bruker det serverrettede grensesnittet SAS 6,0 Gbit/s, mens de to andre bruker de langt vanligere SATA 6,0 Gbit/s-tilkoblingene.

De nye harddiskene er som sagt ment for bedrifter, og er derfor spesiallaget for å fungere godt i servere, arbeidsstasjoner og RAID-oppsett. De skryter blant annet av å tåle vibrasjon godt, noe de fort kan bli utsatt for i større serveroppsett.

På innsiden av harddisken sitter det fem lagringsplater som holder 800 GB med data hver. Western Digital kan også love lang levetid på harddiskene takket være deres "Notouch"-leserhode, som aldri er fysisk nær lagringsplatene. Dette skal gi betydelig lengre levetid.

Prisene er heller ikke veldig forbrukervennlige. Den billigste SATA-harddisken på 3 TB ligger på rundt 2900 kroner, mens 4 TB-versjonen går for hele 3900 kroner. Ikke akkurat småpenger.

Harddiskene leveres med fem års garanti, og vil være tilgjengelige om kort tid.

Les også: – Hybriddisker er fremtiden

(Kilde: WD)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen