Så skigale er Nordmenn
(Bilde: Shutterstock/Levranii )

Så skigale er Nordmenn

Sjekk Endomondo-grafen da snøen endelig kom.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nordmenn elsker å tro at de er født med ski på beina, og de siste årenes snørike vintre har ført til et oppsving for langrennsinteressen blant det norske folk.

Noe som viser det med all tydelighet er tall fra den danske trenings- og motivasjonsappen Endomondo.

På forespørsel fra Mobilen.no har Endomondo hentet ut statistikk for nordmenns treningsvaner fra 1. november 2013 til og med 20. januar 2014.

I tallmaterialet kan man klart se en veritabel eksplosjon i skiaktiviteten da snøen endelig falt på Østlandet etter nyttår. Når snøen ligger ute, blir joggesko og treningssenter byttet ut med langrennsski ved første mulighet:

– Det er en helt klar vintereffekt at det i helgene er langrenn som er klart mest populært i Norge. I fjor vinter var opptil 45 prosent av alle registrerte treningsøkter på én dag faktisk langrennsturer. Jeg kommer ikke på noe annet land der vi i samme grad har en så definert sesong for én bestemt sportsgren, sier administrerende direktør Mette Lykke i Endomondo til Mobilen.no.

Test: Appene som får deg i toppform

skistats.
Slik ser de norske Endomondo-brukernes langrennsaktiviteter ut denne vinteren.Foto: Mobilen.no

Mindre januareffekt i Norge

Endomondo har ca. 400 000 registrerte brukere i Norge, og ifølge Lykke skiller nordmenn seg ut når det gjelder vinteraktiviteter, ved at vi ikke reduserer aktivitetsnivået når skippertaket i januar er over.

– Vi ser hvert år at aktivitetsnivået på Endomondo faller i vintermånedene, bortsett fra i begynnelsen av januar. Dette er fordi vinterkulda da har satt seg i de landene der vi har flest brukere, og folk holder seg inne. Nordmenn ser imidlertid bare ut til å bytte ut løpeskoene med ski i de kalde månedene, sier Lykke til Mobilen.no.

Desember måned i 2013 var historisk mild. En søndag midt i desember var det derfor bare 900 norske Endomondo-brukere som tok skiene fatt. I begynnelsen av januar kom snøen endelig til Østlandet også. Det slår tydelig ut på statistikken. Søndag 19. januar registrerte over 5000 av de norske Endomondo-brukerne at de hadde vært ute i løypene.

Les mer: Dette er årets store mobiltrend

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen