Overklokking av GeForce GTX 780

Med kraftige kjølere skal overklokking visstnok være lekende lett. Men hva får man igjen for det i spill?` (Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Slik gjorde vi fjorårets traver til en ytelseskonge

Etter mye triksing presset vi opp ytelsen så mye som 25 prosent.

Vi har nylig testet den iskalde, fabrikkoverklokkede Gigabyte GeForce GTX 780 GHz Edition, og gitt dette skjermkortet en varm anbefaling. I kommentarfeltet var det imidlertid én ting flere etterspurte, og det var hvor godt skjermkortet lar seg overklokke rett ut av esken, og det skal vi gi dere svaret på i dag.

Selv med ytelse helt på linje med det langt mer kostbare GeForce GTX 780 Ti er det nemlig mange som vil ha enda mer fra skjermkortet sitt, og da er overklokking en mulig vei å gå. Det kan være litt risikabelt, da en i verste fall kan grille hele sulamitten, men med en dose forsiktighet håper vi at vi skal slippe verst tenkelige utfall fra dagens eksperiment.

Les også vår guide til hvordan du kan overklokke skjermkortet ditt »

Et knallgodt utgangspunkt

Gigabyte GeForce GTX 780 GHz Edition.
Gigabyte GeForce GTX 780 GHz Edition.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

De fleste skjermkort med solide kjølere ombord skal ifølge produsentene kunne overklokkes, og mange lager også egen programvare nettopp for å gjøre denne jobben litt enklere. At vi velger å bruke Gigabyte GeForce GTX 780 GHz i dagens test kommer av at det både er utstyrt med en solid kjøler, og at vi i utgangspunktet fikk så heftige testresultater som vi gjorde.

Gigabyte GeForce GTX 780 3GB GHz Edition   Les mer »

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (3)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen