Microsofts VR-sett vil koste så lite som 3000 kroner

Inkluderer både VR-briller og kontrollere for rekordlav pris.

I fjor sommer uttalte Microsoft at Windows 10 skulle bli den beste plattformen for VR, og i den forbindelse har selskapet slått seg sammen med maskinvarepartnere om å lage VR-briller for nettopp Windows. På den offisielle Windows-bloggen har Microsoft nå kommet med en liten oppdatering, deriblant en prisantydning.

Den amerikanske prisen på VR-brillene, inkludert kontroller, vil starte på 400 dollar. Dette tilsvarer rett over 3000 kroner, som er billigere enn for eksempel PlayStation VR, men hva de norske prisene ender opp med å bli er ennå uvisst.

Produsentene Microsoft har inngått partnerskap med er HP, Lenovo, Dell, og Acer.

Kan brukes med rimelige PC-er

I tillegg kan Microsoft avsløre at brillene vil bli kompatible med eksisterende og nye PC-er i prisklassen fra 500 dollar og oppover, som altså betyr at den Windows-baserte VR-løsningen, eller «mixed reality» som Microsoft kaller det, totalt sett blir relativt rimelig. 

Dette er brillene som nå er på vei til markedet.
Dette er brillene som nå er på vei til markedet. Foto: Microsoft

I blogginnlegget antyder Microsoft også at det kommer nye PC-modeller som er laget spesielt for de nye VR-brillene rundt juletider. Disse vil komme i to kategorier, hvorav den ene vil by på integrert grafikkløsning og kjøre VR-brillene med en bildefrekvens på 60 bilder per sekund, mens litt dyrere varianter med dedikert grafikk vil gi brillene 90 bilder per sekund å rutte med.

Støtter Steam-spill

Ellers kan Microsoft kunngjøre at Steam-innhold vil bli kompatibelt med VR-brillene, som tyder på at det vil bli mye å leke seg med når produktene lanseres, men detaljene rundt dette er ennå noe uklare.

Selskapet lover også at produktene skal være enkle i bruk og bruker innebygde sensorer til posisjonssporing, slik at man ikke trenger å rigge opp eksterne sensorer for å bruke brillene. «Plug and play» skal altså være stikkordet her. Enda flere detaljer skal visstnok deles i forbindelse med den kommende IFA-messen, så da vil vi vite enda mer om Microsofts VR-satsing.

Øverst kan du se en fersk demonstrasjonsvideo av noe av innholdet som er på vei til de Windows-baserte «mixed reality»-brillene.

HTC Vive er en av Microsofts konkurrenter: Nå har brillene blitt billigere »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen