(Bilde: LG / Flickr)

Så mye vil den første OLED-TV-en koste

LG har offentliggjort den norske prisen.

I over ett år har «OLED» vært den store nyheten man har lengtet etter på TV-markedet. I fjor viste produsentene frem prototype etter prototype, men produksjonsproblemer har utsatt den endelige lanseringen i lang tid. Forrige uke kunne LG endelig melde at den første OLED-TV-en er klar for forhåndsbestilling, men enn så lenge kun i Sør-Korea.

I dag har vi for første gang fått bekreftet hva et slikt OLED-vidunder vil koste på disse breddegrader. LGs første modell som treffer markedet, 55-tommeren 55EM970V,vil koste intet mindre enn 89 999 kroner.

Foto: Hardware.no

Høy bildekvalitet

LG kommer med informasjonen i en pressemelding, som er sluppet bare timer før de skal holde en storstilt pressekonferanse på teknologimessen CES, i Las Vegas.

OLED er en av de mer spennende teknologiene på TV-fronten, og kan være en potensiell arvtaker til LCD – som har vært brukt helt siden TV-ene ble slanke. Teknologien gir et langt mer kontrastfylt bilde, er energieffektivt som få, samtidig som panelet er både tynt og fleksibelt.

55-tommeren til LG stiller videre med én ekstra subpiksel. Fremfor de tradisjonelle tre, har LG klemt inn fire, noe som skal øke bildekvaliteten ytterligere. Videre er TV-en bare fire millimeter tykk, og skal veie under 10 kilogram.

Kommer før sommeren

Foruten prisen på snaut 100 000 kroner, forteller LG at 55-tommeren skal bli tilgjengelig i Norge iløpet av første halvår 2013.

Vi har allerede tatt en sniktitt på LG 88EM970V, som gikk under navnet EM960 tidligere. Den gangen ble vi rett og slett imponert, og konstaterte at bildekvaliteten var det beste vi hadde sett fra en TV noen gang.

(Kilde: Pressemelding, LG)

Lik oss på Facebook du også.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen