Så mye tjener Google på Android
(Bilde: Asif Islam/Shutterstock.com)

Så mye tjener Google på Android

Tallet har aldri tidligere blitt avslørt, og vil nok overraske deg.

Google tjener som kjent ikke penger på å selge eller lisensiere sitt svært utbredte mobiloperativsystem Android, men det betyr såvisst ikke at de ikke tjener penger på det. Ifølge nettstedet Bloomberg skal det nå ha kommet ut akkurat hvor mye Google tjener på Android.

Det var en advokat fra Oracle, selskapet bak programmeringsspråket Java, som nylig avslørte informasjonen. Ifølge advokaten har søkegiganten hatt en fortjeneste på 31 milliarder dollar, cirka 272 milliarder kroner, fra Android.

– Skulle aldri blitt avslørt

Informasjonen ble avslørt i retten i forbindelse med et søksmål som Oracle har rettet mot Google. Søksmålet dreier seg om at Google ifølge Oracle skal ha brukt Java i utviklingen av Android uten å ha betalt for det.

Google tjener brukbare penger på Android.
Google tjener brukbare penger på Android. Foto: Bloomua/Shutterstock.com

Det har aldri tidligere blitt avslørt hvor mye fortjeneste Android genererer for Google, da dette er informasjon som søkegiganten har holdt tett til brystet.

Google har uttalt overfor retten at de finansielle opplysningene aldri skulle vært offentliggjort, og at advokaten har innhentet den aktuelle informasjonen fra selskapets interne og konfidensielle dokumenter.

Gammel feide

Selskapet skal ha bedt om at informasjonen forsegles, men det er ikke kjent hvorvidt retten har gått med på forespørselen. Det skal heller ikke være bekreftet om summen stemmer, men den skal være basert på utregninger foretatt av andre parter.

Google tjener penger på Android gjennom annonser som selskapet leverer på Android-telefoner, og gjennom inntekter fra app-butikken Google Play. 

Feiden mellom Oracle og Google har for øvrig pågått i lengre tid. Java-utvikleren saksøkte Google allerede i 2010, og rettssaken mellom de to startet i 2012. Oracle tapte den runden, og i etterkant har Oracle-sjefen kalt Google for «onde».

I mellomtiden utvikles stadig de øvrige Google-produktene: Nå skal Chrome bli vesentlig raskere »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen