Analysebyrået Forrester tror apper vil bli mer lønnsomt fram mot 2015.

Så mye tjener du på en app

Store forskjeller på plattformene.

Finanstjenesten Forbes har gjennomgått en rekke tall fra app-markedet i 2013. Ikke overraskende konkluderer de med at det er de færreste utviklerne som blir millionærer, tross et marked i vekst.

Gjennomsnittlige nedlastingstall for Android-app er 60 000. For iOS er tallet 40 000, mens Windows Phone-apper i snitt lastes ned 4000 ganger.

Mens det er flest nedlastinger for Android-apper, får utviklerne mest igjen for å utvikle for iOS. I gjennomsnitt sitter utviklerne igjen med 4000 dollar, ca 24 000 kroner for en iOS-app, 6750 kroner for en Android-app og 3750 for en Windows-app.

Antall nedlastede apper speiler omtrent forholdene i markedet. Google dominerer med 900 millioner solgte Android-enheter. Apple har solgt 600 millioner iOS-enheter, mens det er solgt 12 millioner Windows Phone, hovedsakelig fra Nokia.

Tror framtida er NFC

Analytikerne i ABI research har tidligere i år anslått at Android vil ha en markedsandel på ca. 58 prosent i markedet for apper til smarttelefoner. Apple vil levere 33 prosent av appene, mens Windows og Blackberry ligger på henholdsvis 4 og 3 prosent.

Når det gjelder nettbrett, dominerer Apple totalt, med 75 prosent av alle nedlastede apper.

Analytikerne i Forrester Research gir råd om hvor apputviklerne bør satse: Forrester regner med at App-markedet vil være verdt over 200 milliarder kroner i 2015. Veksten vil blant annet drives av bedre kundeopplevelser i app-butikken.

Forrester tror NFC til mobilbetaling og nye typer app-baserte enheter i biler vil vinne frem. Apper som kommuniserer til ansatte og kunder kommer også i større grad til å bli etterspurt av næringslivet, tror Forrester.

Totalt betalte Apple ut fem milliarder dollar til utviklerne i løpet av 2012. Google betalte 900 millioner dollar, mens Microsoft måtte ut med 100 millioner dollar.

 Les mer: Apple bruker bare noen sekunder på å godkjenne nye apper >>

(Kilder: Forbes, Computerworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen