Så mye telefon får du for 400 kroner
Teknofil
(Bilde: Elephone/Shutterstock 20868703/Teknofil.no/montasje)

Så mye telefon får du for 400 kroner

Kinesiske Elephone G1 gir ekstremt mye mobil for pengene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For de fleste nordmenn er det tilsynelatende ikke noe problem å kjøpe seg mobiltelefon. Salgslistene viser gang på gang at rådyre toppmodeller er det vi kjøper mest av her til lands. Det betyr imidlertid ikke at det ikke finnes gode og billige alternativer der ute, og mange har da også etterhvert fått øynene opp for de mange og svært prisgunstige kinesiske mobilmerkene.

Ett av disse merkene er Elephone, som ifølge PhoneArena nylig lanserte sin nye telefon. Telefonen heter Elephone G1, og skal få en utsalgspris på rundt 400 kroner. 

Mye for pengene

Innmaten forteller imidlertid en helt annen historie, og står ikke i stil med prisen i det hele tatt. Med det mener vi at den er langt bedre enn forventet.

Her får du et 4,5-tommers LCD-panel med 854 x 480 piksler, noe som gir dugelige 218 piksler per tomme. 512 MB minne (RAM), 4 GB lagringsplass og minnekortstøtte tar seg av plassbehovene, mens et frontkamera på 1,3 megapiksler og et hovedkamera på 5 megapiksler gir deg fotografisk støtte. Elephone G1 leveres med Android KitKat 4.4.2.

Det er tydelig hvor Elephone har hentet forsidebildet sitt fra. Det er nemlig nøyaktig samme bilde som Apple brukte som standardbakgrunn i OS X Lion 10.7.
Det er tydelig hvor Elephone har hentet forsidebildet sitt fra. Det er nemlig nøyaktig samme bilde som Apple brukte som standardbakgrunn i OS X Lion 10.7. Foto: Elephone/Apple/Teknofil.no/montasje

Til å drive hele sulamitten får du en firekjerners MediaTek MT6582M-prosessor klokket til 1,3 GHz, paret med Mali 400-grafikkbrikken fra ARM.

Batteriet er for øvrig på 1 800 mAh, uten at det tar pusten fra noen. Langt mer oppsiktsvekkende er det at telefonen har støtte for to SIM-kort, og – ikke minst – koster 49 dollar. For rundt 400 kroner pluss 100 i frakt og 150 kroner moms, får du altså en firekjerners telefon med 4,5-tommers skjerm og dual-SIM-støtte. Det ser imidlertid ut til at Elephone i sin jakt på lav pris har kuttet ned på bakgrunnsbudsjettet, og heller satset på en LG-inspirert kirsebærkvast og bakgrunnen fra Mac OS X Lion 10.7.

Telefonen kan forhåndsbestilles allerede i dag, og fås i fargene svart, hvit, blå og rosa. 

Sjekk forøvrig ut importkalkulatoren til Toll.no for å være sikker på hva den endelig prisen blir før du bestiller.

Elephone får konkurranse fra Microsoft:
Lumia 435 vil koste under 500 kroner »

(Kilde: EloPhonePhoneArena)

Elephone G1 sett fra forsiden med et LG-inspirert forsidebilde. (Bilde: Elephone)
De to forsidebildene sammen. Apple-fans vil nok kanskje dra kjensel på det fremste, mens LG-eiere kanskje ser likheter med LGs egne bær-tema. (Bilde: Elephone)
Elephone G1 sett fra forsiden med et LG-inspirert forsidebilde. (Bilde: Elephone)
Forsidebildet Elephone bruker her er nok gjenkjennelig for de fleste Mac-brukere. (Bilde: Elephone)
Elephone G1 kommer i 4 forskjellige farger. (Bilde: Elephone)
Det er tydelig hvor Elephone har hentet forsidebildet sitt fra. Det er nemlig nøyaktig samme bilde som Apple brukte som standardbakgrunn i OS X Lion 10.7. (Bilde: Elephone/Apple/Teknofil.no/montasje)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen