Faksimile fra PC Games. PlayStation 4 på toppen, Xbox One under. (Bilde: PC Games)

Så mye større er Xbox One i forhold til PlayStation 4

Endelig ser vi de to konsollene side om side.

Selv om krigen mellom Xbox One og PlayStation 4 har foregått i mange måneder, oppdaget vi først i dag at vi ikke har sett de to konsollene sammen.  Det tyske magasinet PC Games har imidlertid fått klørne sine i begge konsollene, og tatt bilder av dem helt inntil hverandre.

Nå viser det seg at selv om konsollene på mange måter er nesten identiske på innsiden, er de langt ifra like på utsiden. Xbox One er nemlig diger sammenlignet med PlayStation 4.

Burde vært omvendt

Fram til nå har naturlig nok alle pressevisninger av de konsollene vært separat, og ingen har egentlig fokusert så veldig mye på størrelsen. Det vi har visst er at de er basert på samme x86-arkitektur, og at de maskinvaren er ganske lik. Likevel har tidlige tester vist at PlayStation 4s grafikk er en smule hvassere enn Xbox Ones, noe som gjør størrelsesforskjellen enda mer forvirrende.

Legger du til at PlayStation 4 har strømforsyningen gjemt bort på innsiden, mens du må ta til takke med en stor ekstern plastklump til Xbox One, er det ikke godt å si hvorfor PlayStation 4 er mindre enn Xbox One. 

Bedre kjøling i Xbox One?

Nettstedet Tech Crunch spekulerer i at Microsoft har lagt mye vekt på kjøling og gode vifter i den nye konsollen, for å unngå det beryktede «Red Ring of Death»-problemet Xbox 360 hadde. De lurer også på om PlayStation 4 muligens har en tynnere Blu-Ray-spiller, eller bare mindre vifter. 

Uansett, hvis du bryr deg om størrelse og vil ha noe som ikke tar opp så mye plass i TV-hylla di, ser det ut som PlayStation 4 er det riktige valget. 

Se flere sammenligningsbilder av de to konsollene hos PC Games.

Sjekk hva som befinner seg under panseret: 
Sony viser frem innsiden av PlayStation 4 »

(Kilde: PC Games via Tech Crunch)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen