(Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Så mye skal Asus ha for sin lynraske spillskjerm

Den etterlengtede 27-tommeren ROG Swift PG278Q er rett rundt hjørnet.

Etter at vi første gang hørte snakk om den har mange begynt å glede seg til Asus ROG Swift PG278Q, og denne lynraske spillskjermen har siden avdukingen rukket å bli det aller mest etterlengtede produktet blant våre lesere.

Vi har lenge visst at den ville komme på markedet i andre kvartal i år, men nå bekrefter Asus overfor Hardware.no at norgeslanseringen er nært forestående. Hold av uke 31, er beskjeden vi får fra Asus' PR-avdeling. Dette vil si perioden mandag 28. juli til fredag 1. august.

Også prisen, som vi ennå ikke har ant noe om, er klar. Veiledende pris fra Asus lyder på 6990 kroner, men om du setter opp et prisvarsel i vår prisvarslingstjeneste Prisguide, kan du av erfaring få kjøpt skjermen til mindre enn dette etter hvert som skjermen ankommer de ulike nettbutikkene.

Knallgode spesifikasjoner

Asus ROG Swift PG278Q tiltrakk seg mye oppmerksomhet på scenen etter at showet var over.
Asus ROG Swift PG278Q tiltrakk seg mye oppmerksomhet på scenen etter at showet var over.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Det er mange grunner til at Asus' råtass-skjerm har fått mye oppmerksomhet. Kombinasjonen av en oppdateringsfrekvens som med et tastetrykk på siden av skjermen kan stilles opp fra 60 Hz til 120 Hz, og videre opp til 144 Hz lokker nok mange; og responstiden er på bare ett millisekund.

Skjermen har også støtte for Nvidias G-Sync-teknologi. På toppen av alle disse trivelige spesifikasjonene kommer oppløsningen – Asus har nemlig begunstiget det 27 tommer store panelet med WQHD, altså 2560 x 1440 piksler.

Av tilkoblingsmuligheter er det kun DisplayPort som kan brukes for å få opp et bilde på skjermen, men et par USB 3.0-kontakter på undersiden lar deg enkelt koble til ting som kortlesere i nærheten av tastatur og mus.

Videre kommer skjermen med et LED-belyst panel av typen TN. Dette kan levere responstider på bare ett millisekund. Foruten de heftige spesifikasjonene skilter skjermen med en syltynn ramme på kun seks milimeter, samt muligheten for å roteres 90 grader, noe som gjør at den passer perfekt for flerskjermoppsett. 

Skjermen er med sine oppgitte 350 nits svært lyssterk, og vil by på DisplayPort 1.2 for tilkobling til datamaskin samt to USB 3.0-porter.

Ikke alle krever en superrask spillskjerm:
Frister det mer med en rimelig 4K-skjerm til spillingen?

Flere bilder av Asus ROG Swift PG278Q:

(Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)
(Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)
(Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)
(Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Asus ROG Swift PG278Q   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen