Så mye raskere er Xbox One med en SSD
Teknofil
(Bilde: Brian Williams / YouTube)

Så mye raskere er Xbox One med en SSD

Tre oppsett blir sammenlignet.

Xbox One har ikke kommet til Norge riktig ennå, men det er mulig å kjøpe konsollen allerede nå. Med på lasset følger en harddisk på 500 GB, men om du syns dette blir for lite, eller at harddiskteknologien er for treg, kan du se hva ytelsestester sier om andre oppsett.

Det er verdt å merke seg at det ikke er ment å bytte ut harddisken som følger med Xbox One, i motsetning til hos PlayStation 4. I tillegg bryter det garantien å sysle med maskinvaren, samtidig som du risikerer å bli bannlyst fra Xbox Live. Derfor er det godt at en fyr ved navn Brian Williams har tatt på seg ansvaret med å teste ut en SSD på 500 GB og en hybriddisk på 1 TB, i tillegg til den medfølgende harddisken.

Ingen bakoversveis

PlayStation 4 fikk markant ytelsesøkning ved bytte fra harddisk til SSD eller hybrid, men det samme gjør seg ikke gjeldende på Xbox One, ifølge testene til herr Williams.

Oppstarten går fra 50,5 sekunder til 46,1 sekunder, mens lastingen av spillet Call of Duty: Ghosts reduseres fra 33,5 sekunder til 27 sekunder med SSD og 27,7 sekunder med hybrid. Til sammenligning kunne PS4-spillet Killzone: Shadow Fall skilte med en redusert lastetid fra 60 til 39 sekunder med en overgang til SSD.

Engadget bemerker at mer testing og data må til for å få virkelig solide svar på hvor raskere Xbox One blir med ny disk, men inntil videre kan en grunn til å bytte ut standarddisken være at du har behov for med plass. På den annen side lover Microsoft at Xbox One skal støtte eksterne harddisker i framtiden.

Bedre ytelse med Sonys konsoll:
Så mye raskere er PS4 med en SSD »

Slik installerer du en større harddisk på Xbox One:

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen