Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Microsoft, iStock Photo)

Så mye raskere er Windows 8

Test avslører hurtigheten sammenlignet med forgjengeren.

Microsofts nye operativsystem Windows 8 banker snart på døra. Blant de mange nyhetene finner vi fraværet av Start-knappen, det trykkskjermvennlige brukergrensesnittet Metro og en ny appbutikk. Men hvor raskere har det blitt?

Nettsiden TechSpot har foretatt en rekke ytelsesbaserte sammenligninger mellom Windows 8 og forgjengeren Windows 7. Noen av resultatene kan du se nedenfor:

Oppstart
Det blir vesentlig raskere å starte opp PC-en din med Windows 8. I testen startet det nye operativsystemet i løpet av 18 sekunder på en vanlig harddisk, mens det tok 28 sekunder å starte Windows 7 på samme maskin. De som har en SSD fremfor en harddisk vil få enda raskere oppstartstid.

Avslutning
Å skru av datamaskinen vil også bli raskere med Windows 8. På testmaskinen til TechSpot tok det bare 8 sekunder å avslutte, sammenlignet med 12 sekunder for Windows 7.

Filkopiering
Når det gjelder kopiering av filer, var det imidlertid ingen spesiell forskjell i hastighet mellom de to operativsystemene. Ved kopiering av flere små filer, var Windows 7 og 8 like raske. Nykommeren var likevel et lite hestehode hurtigere når det gjaldt kopiering av store filer.

Excel
Windows 8 med den nyeste versjonen av regnearkprogrammet Excel ble registrert som raskere enn Windows 7, som derimot bare kjørte med 2010-utgaven av programmet. Totalt sett var Office 2013 10 prosent raskere enn forgjengeren.

Grafikk og spill
På 3D-ytelse var faktisk Windows 7 bittelitt bedre enn Windows 8, men ved spill viste testen at de to operativsystemene er på samme nivå. Det er imidlertid ikke kjent nøyaktig hvordan denne delen av testen ble utført.

Les hele testen på TechSpot.com.

(Kilde: TechSpot)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen