Så mye må en app dra inn for å havne på topp 10

Så mye må en app dra inn for å havne på topp 10

Du blir rik av å få appen din til topps i Apples App Store, viser ny undersøkelse.

Alle har hørt historier om apputviklere som har blitt mangemillionærer i løpet av kort tid etter å ha havnet på listene over de mest nedlastede appene i Apples App Store eller på Google Play. 

Med mer enn 900 000 apper i Apples appbutikk og nesten like mange i Google Play, skal det imidlertid både dyktighet og en god porsjon flaks til for å komme på topplistene – men er du først der, kan kan det ha en selvforsterkende effekt og appen kan bli liggende der lenge.

Analyseselskapet Distimo har nå funnet ut hvor mange nedlastinger en app må ha for å komme inn på topp 10-listene både i App Store og på Google Play. Det skriver Appleinsider.com.

Les også Amobils intervju med lommelyktmillionæren Erik:
– Apples iOS 7 gjør slutt på appsuksess 

Mindre penger å tjene på Android

For å komme inn på 10. plass på Apple App Store må appen din bli lastet ned rundt 4 000 ganger om dagen i snitt. Og vil du komme inn på 10. plass på listen over apper som drar inn mest penger ("top 10 grossing apps") må appen tjene 47 000 dollar om dagen – rundt 285 000 kroner. 

Rapporten viser at det kreves færre nedlastinger for å komme inn på topp 50 på Google Play i forhold til på Apple App Store. Men det er mindre penger å tjene i Google Play: Den 50. appen med best inntjening på Google Play dro inn 6 600 dollar (40 000 kroner) i mai, som var nesten halvparten av den som lå på 50. plass i App Store.

Her finner du en oversikt over de 
mest populære og de mest lønnsomme appene i App Store og på Google Play

(Kilde: Appleinsider.com

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen