Den nye OLED-skjermen er en klart dyreste komponenten på iPhone X.
Den nye OLED-skjermen er en klart dyreste komponenten på iPhone X. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Så lite koster iPhone X å produsere for Apple

Komponentkostnadene er høyere enn tidligere modeller, men det er fortsatt snakk om store marginer.

Tidligere har vi fått et innblikk i hva iPhone 7 koster å lage, noe som avslører en ganske saftig profittmargin. Nå er det noen som har regnet på hva Apples dyreste mobil noensinne, iPhone X, egentlig koster. Det melder blant andre BGR.

Et kinesisk nettsted ved navn Ichunt har lagt sammen prisene på komponentene i iPhone X med 256 GB lagringsplass og kommet frem til at den samlede kostnaden ligger på 412,74 amerikanske dollar, noe som tilsvarer cirka 3200 kroner.

256 GB-versjonen av iPhone X har en pris på 1150 dollar i USA, som altså betyr at salgsprisen er nesten tre ganger høyere enn den samlede prisen på komponentene i telefonen. 

Flere tilleggskostnader

iPhone X.
iPhone X. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det er viktig å understreke at anslaget Ichunt kom frem til ikke inkluderer de øvrige kostnadene, som produksjons- og distribusjonskostnaden. Produksjonskostnaden utgjør imidlertid gjerne ikke de store summene per enhet, som fjorårets iPhone 7-analyse viste, så selv om man legger til disse opererer nok iPhone X fremdeles med solide marginer.

Kostnader knyttet til forskning og utvikling kommer selvsagt også i tillegg, og disse kostnadene er ofte betydelige, så anslaget gir uansett ikke det fulle bildet.

Ifølge Ichunt er det den nye OLED-skjermen på iPhone X som er den klart dyreste komponenten i telefonen, med et anslått pris på 80 dollar. Stålrammen og glassbelegget som mobilen er pakket inn skal koste 53 dollar til sammen, og deretter følger NAND-brikken på 256 GB og A11-brikken med priser på henholdsvis 45 og 26 dollar. Sensorene som brukes til ansiktsskanningen skal koste rundt 25 dollar.  

Vi har testet Apple andre nye flaggskip:
iPhone 8 er en bra telefon, men designet begynner å dra på årene »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen