Så mye kan du kreve for iPhonen din

Så mye kan du kreve for iPhonen din

Vår iPhone 4S burde vi bare få 3000 kroner for, ifølge appen SellMe.

Enten du har planer om å kjøpe den nye iPhonen som høyst sannsynlig lanseres i neste måned, eller du vil bytte til en Android- eller Windows Phone-mobil, kan det være kjekt å vite hva mobilen kan være verdt.

Den nye appen SellMe lover å gi en rettferdig prisvurdering av din iPhone eller iPad, ved at du svarer på noen spørsmål om telefonens tilstand. Noe måles også automatisk. Når appen har vurdert svarene opp mot "algoritmer som sammenligner priser på tusenvis av andre solgte enheter", får du en rapport. I rapporten får du et prisoverslag, men hvor nøyaktig er dette?

Undertegnedes iPhone 4S er i god stand, men har to-tre godt synlige hakk eller små riper i skjermen. På spørsmål om skjermens utseende kunne jeg derfor ikke si at den var "perfekt". Ellers var telefonen i god stand, og jeg oppga at alt tilbehør ville medfølge dersom jeg skulle selge den.

Prisoverslaget fra SellMe lå på 505 dollar, eller 3000 kroner. Selv om appen spurte om å bruke min lokasjon, er jeg derimot svært usikker på om prisvurderingen er gjort ut fra norske bruktmobilpriser. Derfor gjorde jeg et kvikt søk på Finn.no etter iPhone 4S, og fant at en tilsvarende telefon som angivelig var "som ny" lå ute til 4000 kroner. Med tanke på de ganske stygge ripene i skjermen min er det sannsynlig at jeg ville fått mindre for den. Derfor er kanskje ikke overslaget fra SellMe heeeelt håpløst. Det gir i alle fall en grei indikasjon på hva mobilen kan være verdt.

Hvis denne iPhonen faktisk var til salgs ville jeg nok likevel krevd minst 3500 for den.

Last ned SellMe gratis i App Store

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen