(Bilde: Spotify)

Så mange Spotify-sanger har aldri blitt spilt

Flere millioner sanger har ikke blitt hørt en eneste gang.

Spotify har eksistert i fem år, og i den anledning har de sluppet ut en del spennende statistikk om sin populære musikktjeneste. De nevner blant annet at av sine 20 millioner låter, har 80 prosent blitt lyttet på minst én gang. Det betyr altså at 20 prosent av sangene, fire millioner sanger, aldri har blitt hørt på via Spotify. 

Vanskelig å finne alle sanger

Med tanke på hvordan Spotify fungerer er kanskje ikke tallet så overraskende. Populære album blir promotert på forsiden, relaterte artister du kanskje liker blir lenket via sanger og det er ikke bare-bare å grave seg ned i dybden for å finne de mest obskure sangene. 

I tillegg har Spotify et stort utvalg av ganske sære album, som strengt tatt ikke inneholder musikk. Blant de uspilte "sangene" finner du for eksempel den lille godbiten under, som består av 9 minutter støy: 

Spotify selv sier at 80 prosent bør regnes som positive for tjenesten:

- Vi har lært fra tidligere studier at 80% av alt som er tilgjengelig i digitale nedlastingsbutikker aldri har blitt kjøpt av noen. For oss er det motsatte sant, ettersom rundt 80% av vår musikkatalog er streamet. Det er svært store forskjeller mellom nedlasting og streaming, og dette er en av dem, fortalte Spotify-gründeren Daniek Ek i 2012. 

Og vinneren er...

I tillegg til å avsløre at det er mange sanger som aldri blir spilt av, kunne Spotify også fortelle hvilke sanger som blir spilt mest.

Den mest populære sangen på Spotify de siste fem årene er Thrift Shop av Macklemore & Ryan Lewis, med over 150 millioner avspillinger. Den mest populære sangen i løpet av en 24-timers periode er Daft Punk - Get Lucky, med 1,5 millioner avspillinger. 

Lyst til å bruke Spotify mer effektivt? 
Her er 10 triks for å bli en Spotify-mester »

(Kilde: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen