(Bilde: Facebook/Shutterstock/montasje)

Over 100 millioner Facebook-kontoer er trolig falske

Overraskende tall fra den sosiale medie-kjempen.

Det er ingen tvil om at Facebook er en populær tjeneste, med enormt mange brukere. Nå har selskapet for første gang offentliggjort hvor mange av brukerne som sannsynligvis er falske.

Opptil 11,2 prosent av alle brukerne

Ifølge tall offentliggjort av Facebook i forrige uke har tjenesten enorme 1,23 milliarder aktive brukere. Av disse er 757 millioner aktive på et daglig basis, 945 millioner aktive på mobil på et månedlig basis og 556 millioner aktive på mobil ukentlig. Samtidig er imidlertid mellom 5,5 og 11,2 prosent av disse falske kontoer, uten ekte personer bak fasaden.

Hvis man tar i bruk skolekalkulatoren finner man fort ut at disse andelene gir et enormt antall uekte kontoer. Det laveste anslaget tilsier da at det er 67,65 millioner slike kontoer, mens det høyeste gir oss et svimlende tall på 137,76 millioner brukere! 

De fleste er helt normale kontoer

Tallet høres unektelig litt vanvittig ut, og det er greit å ta med at ikke alle disse brukerne er resultatet av personer som utgir seg for noe annet enn det de er. En stor andel er de falske brukerne er duplikater, altså at noen har laget to eller flere kontoer for samme person, mens en noe mindre andel er brukere som slett ikke har noen fysisk navnebror eller -søster. En enda mindre andel er såkalte "ondsinnede" brukere som bryter med Facebooks sikkerhetsregler.

Det er verdt å merke seg at det at Facebook anser en konto for "aktiv", ikke nødvendigvis er ensbetydende med at noen bruker selve tjenesten jevnlig. Facebook regner nemlig all Facebook-relatert virksomhet på nettet som "aktiviteter".

Det finnes mange brukere som ikke er personer der ute. 
Dette er oversikten over kjæledyrenes Facebook! »

(Kilde: Thenextweb)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen