Så liten kan en kortleser bli
Teknofil

Så liten kan en kortleser bli

Utvikler mini-kortleser for Android-dingser.

En periode var det vanlig at nesten alle telefoner som kunne dra nytte av det hadde en minnekortplass. Slik er det ikke i dag. Haugevis av telefoner leveres med intern lagring, og bare det. Det kan være et problem, nesten uansett hvor stort det innebygde minnet er. Et nytt Kickstarter-prosjekt ønsker nå å bøte på dette.

Bitteliten kortleser

Det dreier seg nemlig om en minnekortleser med Micro-USB-kontakt i andre enden. Dingsen utnytter nyere mobiltelefoners støtte for såkalt USB-on-the-go. Idéen er så enkel at vi ikke føler oss helt sikre på at ingen har laget noe liknende fra før, men gitt oppmerksomheten prosjektet har fått – og påfallende lite treffsikre søkeresultater på Google, kan det virke som om Andy & Rich i California er først ute.

Det er allerede mulig å koble til alskens minnekortlesere til mobiltelefoner. Vi har sogar fått til å koble en diskettstasjon til Sonys Xperia Z. Det nye her er hvor mye mindre og mer praktisk løsningen er. Her slipper du å bruke til dels store overganger. Alt er i én pakke – og den er liten nok til at den sannsynligvis ikke er i veien under enkelte typer bruk, f.eks. filmtitting.

Forhåndsbestill for 70 kroner

Prosjektet er allere et godt stykke forbi målsetningen, som var på skarve 5000 dollar, eller rett i underkant av 30 000 kroner. Det er likevel fortsatt mulig å støtte prosjektet, og for 12 dollar, eller omtrent 70 kroner, får du minnekortleseren inkludert frakt, når det ferdige produktet er klart.

Dingsen har dessuten en hette og er laget for å kunne henge fredelig på nøkkelknippet ditt, helt til den behøves. Praktisk!

Støtt utviklingen eller se hvilke enheter den funker med på Kickstarter

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen