Med litt ekstra kraft klarer Youtuberen JerryRigEverything å bøye den nye iPad Proen.
Med litt ekstra kraft klarer Youtuberen JerryRigEverything å bøye den nye iPad Proen. (Foto: Skjermdump, JerryRigEverything)

Så lett brekker nye iPad Pro

Er dette en ny «Bendgate»-skandale for Apple?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apples nye og svindyre nettbrett, iPad Pro, kan lett brekkes på midten. Det viser en video publisert av YouTube-kanalen JerryRigEverything, som også var blant de første til å melde om Apples bøyeproblemer med iPhone 6 tilbake i 2014. 

I videoen JerryRigEverything har publisert går han igjennom alle de nye funksjonene ved Apples nye nettbrett, og som har blitt hans vanlige testmetodikk prøver han å bøye og brekke produktet mot slutten av videoen. Som du kan se i videoen går det tilsynelatende overraskende lett: 

Spol til ca 6:29 for å se ham brekke iPad Pro i to.

Videoskaperen sier at ettersom både ladeporten til Apple Pencil og mikrofonhullene på den andre siden er sentrerte i midten, gjør nettbrettet ekstra utsatt for å bli bøyd. Det finnes heller ingen nevneverdige forsterkninger på innsiden som forhindrer at nettbrettet blir bøyd. 

– Svakere konstruksjonsmessig

Videoen til JerryRigEverything har skapt mye blest på nettet. Mens noen sier dette er en ny «Bendgate» – kallenavnet Apples iPhone 6-bøyeproblemer fikk – sier mange at det er helt naturlig at et produkt som iPad Pro kan bøyes. 

– Jeg er ikke helt sikker på hva slags annet resultat folk hadde forventet, skriver Macworld-redaktøren Leif Johnson i en sak om bøyevideoen, som nevner at et produkt som er så tynt, med så stor skjerm, alltid kommer til å kunne bli bøyd. 

– For å være helt ærlig – produktet føles kanskje litt svakere konstruksjonsmessig enn før. Jeg holder i 12,9-tommeren nå, og kan se for meg at hvis jeg hadde utøvd litt vold hadde jeg klart å bøye den. Kanskje også enklere enn på videoen, siden den økte størrelsen gir bedre grep, fortsetter Johnson, men sier likevel at det ikke er et problem de fleste trenger å være redd for.  

Vi har også testet den nye iPad Pro her på Tek.no, og har hatt både 11- og 12,9-tommeren med oss i over en uke. Ingen av dem er bøyd eller viser antydning til det heller. 

Slik startet «Bendgate»

Tilbake i 2014 ble det avslørt av YouTube-kanalen Unbox Therapy at Apple hadde et reelt, og stort, bøyeproblem. Navnet skandalen fikk var «Bendgate», fordi iPhone 6, og spesielt iPhone 6 Plus, kunne svært lett bøyes. 

I videoen til Unbox therapy ble det demonstrert hvor lett Apples nye toppmodell kunne brekkes hvis man gikk inn for det, men også tusenvis av brukere i ettertid viste at iPhonene ble bøyd hvis man for eksempel satt på dem. 

Dette skapte en helt ny trend av YouTube-videoer, og siden den gang er det nå vanlig å se at mobiler blir forsøkt knekt hver gang de lanseres. Apple rettet opp i sine feil i året etter med iPhone 6s, som ikke lot seg knekke så lett.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen