Testet 35 000 harddisker – dårligste døde etter 6 mnd
(Bilde: Lipowski Milan/Shutterstock)

Testet 35 000 harddisker – dårligste døde etter 6 mnd

Avslører kvalitetsforskjellene mellom de ulike produsentene.

Nettskyselskaper, som gjerne sitter på store mengder harddisker fra ulike produsenter, har et ganske godt grunnlag for å bedømme kvalitetsforskjellene mellom både harddiskmodeller og produsentene.

En nettskytjeneste ved navn Backblaze har påtatt seg å gjøre nettopp dette. I januar kunne vi melde at selskapet hadde lagt frem holdbarhetsstatistikk for de tre produsentene Seagate, Western Digital og Hitachi, som avdekket ganske betydelige forskjeller.

Seagate med bunnplassering igjen

Nå har Backblaze på nytt utarbeidet resultater for de samme tre produsentene, og kanskje ikke helt overraskende ser vi en gjentakelse av mønstrene fra den forrige studien.

Den nye undersøkelsen baserer seg på statistikk hentet fra til sammen 34 881 enheter som selskapet overvåker kontinuerlig for å oppdage feil. Studien dekker perioden fra slutten av fjoråret til og med juni i år.

Også denne gangen kom Seagate verst ut, og tallene var desidert dårligst i 3 TB-segmentet. For modellen Seagate Barracuda på 3TB, lå feilprosenten på hele 15,7 prosent. Gjennomsnittsalderen på disse er 1,9 år.

Hitachi overlegent best

Til sammenligning lå Western Digital Red på 3 TB en feilprosent på 8,8 prosent, altså også relativt høyt. Disse hadde en gjennomsnittsalder på bare et halvt år.

Hitachi er med andre ord igjen vinneren. Modellen Hitachi Deskstar 5K3000 på 3 TB hadde en feilprosent på bare 0,7 prosent, og disse hadde i tillegg høyere gjennomsnittsalder enn de overnevnte modellene, med 2,1 år.

Går man et hakk ned i harddiskstørrelse ser man den samme trenden. For ordens skyld defineres feil altså som maskinvarefeil i harddisken som gjør at den må byttes ut. For flere detaljer kan du sjekke ut hele statistikken og alle harddiskmodellene hos Backblaze.

Lurer du hvilken nettskytjeneste du skal velge? Vår guide kan kanskje hjelpe deg »

Hard Drive Failure Rates by Model

(Via Computerworld)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen