(Bilde: Jon Ross / Flickr)

Så lenge varer harddisken din

Når kan du regne med at den må kaste inn håndkleet?

Nettskyselskapet BackBlaze har gjennomført en studie på 25 000 harddisker de har stående i sine lokaler. Målet var å finne ut hvor lang levetid en harddisk har i gjennomsnitt, og her har selskapet hatt nok av materiale å ta av i løpet av årene.

Etter fire års undersøkelser, har BackBlaze kommet fram til en rekke funn som vil være nyttige for de fleste datainteresserte av oss. Hvor lenge varer en harddisk som kjører konstant?

Seigere enn vi tror

Ifølge funnene går hver fjerde harddisk i stykker etter fire år, mens hver 20. harddisk kaster inn håndkleet i løpet av det første halvannet året. Dette kommer hovedsakelig av en produksjonsfeil ved harddisken, og levetiden skal i utgangspunktet vare mye lenger.

Etter tre år begynner stadig flere harddisker å oppleve feil, men et stort flertall holder fremdeles koken. Hele 90 prosent kjører fremdeles uten større problemer etter tre år, mens tallet reduseres til 80 prosent etter fire år.

BackBlazes statistikk går ikke lenger enn fire år foreløpig, men deres beregninger viser at over halvparten av harddiskene vil overleve mer enn seks år hvis de kjører konstant.

Hvor lenge vil dette vare?
Denne fyren fikk datamaskin sydd inn i armen »

(Kilder: BackBlaze via Computerworld DK)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen