HoloLens-brillene eksisterer fremdeles kun som et utviklerprodukt, og ikke i Norge ennå.
HoloLens-brillene eksisterer fremdeles kun som et utviklerprodukt, og ikke i Norge ennå. (Bilde: Microsoft)

Så kraftige er Microsofts HoloLens-briller

Har endelig sluppet mer informasjon om AR-brillene, som er potente saker.

Det er nå over halvannet år siden at Microsoft avduket «hologrambrillene» HoloLens, og selv om en del er kjent om hva som befinner seg på innsiden av produktet, har Microsoft hittil gjort en god jobb med å holde detaljene hemmelige. Nå vet vi omsider litt mer.

Som blant andre The Register melder var det under den nylig avholdte Hot Chips-konferansen i California nylig at Microsoft avslørte mer informasjon om HoloLens' maskinvare.

24-kjerners coprosessor

HoloLens-brillene er ganske avanserte saker, og nå har Microsoft delt flere av spesifikasjonene.
HoloLens-brillene er ganske avanserte saker, og nå har Microsoft delt flere av spesifikasjonene. Foto: YouTube/Microsoft

Som tidligere kjent har brillene en prosessorbrikke kalt «Holographic Processing Unit» (HPU).  Dette er en spesialutviklet coprosessor som skilter med 24 såkalte DSP-kjerner (digital signal processing), hvor hver av kjernene har sine egen oppgave. Den er laget på 28-nanometersplattformen.

HPU-prosessoren har ellers 65 millioner logiske porter og byr på 8 MB SRAM og 1 GB vanlig DDR3-minne. Den skal ifølge Microsoft være i stand til tusen milliarder utregninger i sekundet, noe som utvilsomt høres ut som et ganske høyt tall.

Intel Atom-hovedprosessor

Ved siden av denne arbeidshesten befinner det seg en hovedprosessor av typen Intel Atom med Cherry Trail-arkitektur og 1 GB minne til disposisjon. Det er imidlertid uvisst akkurat hvilken Atom-brikke det dreier seg om.

Atom-prosessoren skal visstnok ikke ha så mange andre oppgaver enn å kjøre selve applikasjonene, da det meste av den tunge prosesseringen av informasjonen fra sensorene tas hånd om av HPU-brikken.

HoloLens er altså et «utvidet virkelighet»-produkt som bruker avansert kamera- og sensorteknologi til å registrere de virkelige omgivelsene, for så å projisere virtuelle elementer på disse i høy kvalitet. Brillene ble lagt ut for forhåndsbestilling for utviklere i mars, men enn så lenge ikke i Norge.  

Det har også kommet avanserte konkurrenter til HoloLens: Dette er den mystiske Magic Leap-teknologien » 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen