Elon Musk er «utslått» etter Teslas «konkurs».
Elon Musk er «utslått» etter Teslas «konkurs». (Foto: Elon Musk/Twitter)

– Så konkurs at du ikke kan tro det

Tesla-sjefen slo tilbake mot kritikerne 1. april.

Det har lenge gått mange rykter og spekulasjoner om at Elon Musks virksomheter er i store økonomiske vanskeligheter, og i forbindelse med 1. april valgte Musk like greit å spille med.

Tesla-sjefen la på søndag ut en melding på Twitter hvor han forteller at Tesla har gått fullstendig nedenom og hjem.

– På tross av intense forsøk på å samle penger, inkludert et siste forsøk på massesalg av påskeegg, må vi dessverre melde at Tesla har gått fullstendig og komplett konkurs. Så konkurs at du ikke kan tro det, heter det i 1. april-meldingen. Senere kom det også en melding med et bilde av en tilsynelatende «utslått» Musk.

Langvarig underskudd

Tesla-sjefen la dagen etter ut en ny melding hvor han forsikrer at det ikke er noe sannhet bak 1. april-spøken, og at han aldri hadde kommet med en slik spøk dersom Tesla faktisk hadde stått i fare for å gå konkurs.

De negative spekulasjonene er imidlertid ikke helt ubegrunnet. Som blant andre Bloomberg rapporterer gikk Tesla-aksjen ned med hele 22 prosent bare i løpet av mars måned, og noen analytikere har spådd at selskapet bare er måneder fra en kollaps, som Marketwatch meldte nylig.

Selskapet har lenge gått med et ganske solid underskudd, og rapporterte et netto tap på 770 millioner dollar i det siste kvartalet i fjor, men dette var likevel bedre tall enn ventet. Tesla sa i kvartalsrapporten at de forventer å snu dette til et vedvarede, netto overskudd i løpet av 2018, blant annet gjennom kraftig opptrapping i produksjonen av Model 3, noe selskapet har hatt problemer med hittil.

Elon Musk har også andre planer: Nå har han fått godkjennelse for å bygge Internett i verdensrommet »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen