(Bilde: Shutterstock/montasje)

To Kill a Mockingbird kommer omsider som e-bok

Den sære forfatteren ga grønt lys på 88-årsdagen sin.

Ikke alle kunstnere liker at deres originalverk skal bli tilgjengelig i digitale former. Det har vært tilfellet for forfatteren Harper Lee også. Hun skrev «To Kill a Mockinbird» («Drep ikke en sangful», på norsk) i 1960, en kritikerrost roman om rasisme i USAs sørstater som hun fikk Pulitzer-prisen for. Dette er en av få amerikanske klassikere som ikke kan kjøpes digitalt i dag.

Den første utgaven av boka fra 1960.
Den første utgaven av boka fra 1960.

Ifølge Engadget har Harper omsider sagt ja til å gi ut sin eneste utgitte roman som e-bok. Det ble annonsert på den svært private forfatterens 88-årsdagen, 28. april, i en pressemelding fra forlaget Harper Collins.

– Jeg er fortsatt gammeldags. Jeg elsker gamle, støvete bøker og biblioteker. Dette er Mockingbird for en ny generasjon, sier Lee i pressemeldingen.

To Kill a Mockinbird har blitt solgt i 30 millioner eksemplarer på engelsk, samt at den har blitt oversatt til 40 språk. Boken selger fortsatt én million utgaver hvert år. Engadget antyder at den eneste virkelig store amerikanske klassikeren som fortsatt ikke finnes digitalt nå, er J.D. Salingers «Catcher in the Rye».

Liker du Douglas Adams bedre?
Spill Hitchhikers Guide to the Galaxy-spillet »

(Kilder: Engadget, pressemelding)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen