TEST: Så god maskinvare må du ha

Test Så god maskinvare må du ha

Få den beste grafikken i Diablo III

Lurer du på hvor fet grafikk og ytelse du får for pengene?

Etter flere år med ventetid ble Diablo III lansert like før selveste nasjonaldagen. Det betyr at vi tar ny runde med ytelsestester på standardmaskinene våre.

Dette er fjerde del av en serie med ytelsestester, der vi tester spillytelsen på tre standardmaskiner. Sist var det Call of Duty: Modern Warfare 3 som ble testet, etter runder innom både Skyrim og Battlefield 3.

Se våre andre spilltester:
Ytelsestesting av Battlefield 3
Ytelsestesting av The Elder Scrolls: Skyrim
Ytelsestesting av Call of Duty: Modern Warfare 3
Ytelsestesting av Syndicate

Få spill har man ventet så intenst og lenge på som Diablo III. Kollega Marius Jentoftsen i Gamer.no ga spillet 9 av 10 poeng.

– Diablo III er et kvalitetsverk av de store, men det er ikke helt ufeilbarlig. Det kanskje største ankepunktet er selvsagt at det rent spillmekanisk baserer seg på gammelt design – det er noe steinaldersk over det hele, skrev han.

– Jeg gjenkjenner og lovpriser imidlertid godt håndverk når jeg ser det, og til tross for sine svakheter og manglende nyskapning, er Diablo III intet annet enn en fantastisk godt gjennomarbeidet klassiker. Det har en flyt, et tempo og et uttrykk som det kan gå år mellom hver gang man får oppleve. Dette gjør at spillet blir en potent og kraftfull tittel som suger deg inn og «grinder» timer av klokka bedre enn de fleste, skrev Jentoftsen.

Hele anmeldelsen av Diablo III kan du lese på Gamer.no

Bildekvalitet

Som anmeldensen nevner, er ikke Diablo III det mest moderne spillet hva mekanikken bak anngår. Det gjenspeiles i stor grad også i innstillingene du kan sette for å regulere bildekvaliteten – for her har du har ikke mange effekter å velge mellom.

Blant de få valgene du har finnes det hovedsaklig kun en gradering i form av «low» og «high». Anti Aliasing kan kun skrus av eller på, uten at vi vet hvilken form for Anti Aliasing som faktisk blir aktivert.

Her er det svært individuelt hva man synes er bra nok. For noen vil det være verdt å betale dobbelt så mye for en bedre bildekvalitet, mens andre vil det være den absolutte galskap.

Sjekk også ut vår guide om hvordan du utnytter skjermkortet ditt maksimalt, så ser du hva de forskjellige innstillingene gir deg.

Over de tre neste sidene skal vi vise deg hvilken ytelse du kan oppnå med forskjellig maskinvare. Vi prøvde alt fra den enkleste grafikken vi kunne få, og hele veien opp til toppen. Forskjellen i bildekvalitet vil du merke, men det viktigste er å holde oppløsningen høy.

Dette er bildekvaliteten du kan få:

Trykk for sammenligning - deaktiver autoskalering
Foto: Hardware.no
1680 x 1050 piksler, alt av eller low
Foto: Hardware.no
1680 x 1050 piksler, low og AA - 1680 x 1050 piksler, High og AA
Foto: Hardware.no
2560 x 1600 piksler, Low og AA - 2560 x 1600 piksler, High og AA
Foto: Hardware.no

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen