Microsoft vil gjøre det enklere å lage apper for Windows Phone, i håp om at dette skal tiltrekke flere potensielle utviklere.
Microsoft vil gjøre det enklere å lage apper for Windows Phone, i håp om at dette skal tiltrekke flere potensielle utviklere. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Mobilen.no)

Så enkelt lager du din egen Windows-app

Nytt verktøy krever ingen programmeringskunnskaper.

Microsoft slipper nå et nettleserbasert verktøy for programmering av apper til Windows-telefoner og nettbrett. Dermed kreves det ingen programmeringskunnskaper fra deg som vil lage din egen app.

Målet med Windows Phone App Studio er åpenbart å få opp antallet applikasjoner til Windows Phone. Per i dag har Windows Phone Store 145 000 apper, mens Google Play og Appstore slåss om å bli først over én million apper.

Windows Phone App Studio kjøres i nettleseren og er optimalisert for Internet Explorer 10. Det finnes et utvalg av maler som kan brukes til appen, i tillegg til et utvalg av ferdige funksjoner som ofte brukes i applikasjoner.

Microsofts nye app-verktøy er gratis å bruke, og tanken er at hvem som helst skal kunne lage en app. Vil du publisere appen på Windows Phone Store må du skaffe deg en utviklerkonto til ca. 120 kroner.

Slik ser grensesnittet for Microsofts nye utviklerverktøy ut.
Slik ser grensesnittet for Microsofts nye utviklerverktøy ut.Foto: Microsoft

Tilbyr gratis brukerstøtte

­– Vi hører mange gode idéer fra potensielle Windows Phone-utviklere, men de har ikke ferdighetene som trengs til å realisere idéene sine med tradisjonelle utviklingsverktøy, skriver Microsofts app-sjef Todd Brix i et blogginlegg.

Microsoft tilbyr også live chat-support og gratis testing av appen før publisering, selv for de uten utviklerkonto.

Microsoft har tidligere tilbudt 100 000 dollar for å få utviklere til å lage apper for deres plattform. I et marked der smarttelefonene blir stadig flere, er det mange som velger telefon etter hvilken plattform som har flest og best apper.

Brix skriver i sitt blogginnlegg at Microsoft jobber med å utvide antall land der utviklere kan få betalt, og antall faktureringsavtaler med mobiloperatører.  Han viser også til at selskapet har gjennomført én milliard transaksjoner bare de siste seks månedene, og at Windows Phone-plattformen er i vekst.

Mange har dømt Microsofts satsing på mobiler og nettbrett med Windows nord og ned. Nå øker imidlertid selskapets markedsandel i store og viktige markeder som Storbritannia og Russland. Et kraftig priskutt har også satt fart på salget av Microsofts nettbrett i hjemmemarkedet USA.

Les mer: Apples nettbrettandel nesten halvert >>

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen