iFixit gyver løs på Google Pixel XL.
iFixit gyver løs på Google Pixel XL. (Bilde: iFixit/YouTube)

Så enkel er Googles nye telefon å reparere

iFixit har gått løs på den nye Pixel-modellen fra søkegiganten.

iFixit er nettstedet som spesialiserer seg på grundig og metodisk demontering av elektroniske dupeditter for å komme til bunns i hvor enkelt det er bytte ut delene – og for å simpelthen gi oss et innblikk i hvordan de ser ut på innsiden. Nå har turen kommet til Googles nye Pixel XL-telefonen.

Google Pixel XL endte opp med 6 av 10 poeng på iFixits «reparérbarhetsskala», som indikerer at den var merkbart mindre enkel å få fra hverandre enn en del andre mobiler på markedet.

Svak skjermkonstruksjon

iFixit bermerket blant annet at skjermen på telefonen ikke var spesielt solid bygget, noe som gjorde det vrient å åpne opp telefonen uten å risikere å skade den. I tillegg var midtrammen vanskelig å fjerne på grunn av plastklips som satt meget godt fast.

Pixel XL i demontert tilstand.
Pixel XL i demontert tilstand. Foto: iFixit

På den positive siden var imidlertid mange av komponentene er modulære og enkle å fjerne så sant man har fått bort skjermen. Batteriet var også relativt enkel å få ut takket være moderate mengder lim, og mobilen bruker utelukkende T5 torx-skruer.

Som kjent har Pixel-telefonene ingen HTC-logoer på utsiden, til tross for at telefonen er produsert av selskapet, og heller ikke på innsiden kunne iFixit finne spor etter HTC. Ett unntak var det likevel, nemlig baksiden av batteriet, som bar logoen til den taiwanske produsenten.

Hele iFixits dissekering kan du på hjemmesiden, og nettstedet laget også en video av demonteringen du kan se under.

Vi testet nettopp Google Pixel XL: Telefonen er en verdig Nexus-oppfølger »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen