Så dårlig er film- og TV-utvalget til strømmetjenestene
(Bilde: Twin Design/Shutterstock.com)

Så dårlig er film- og TV-utvalget til strømmetjenestene

Netflix og de andre imponerer ikke i stor undersøkelse.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

De fleste som bruker den populære strømmetjenesten Netflix på regelmessig basis har sikkert oppdaget at det er mye man ikke finner i utvalget når det gjelder filmer og TV-serier.

Nøyaktig hvordan det står til med utvalget har vi nå endelig fått et mer detaljer innblikk i. Som nettstedet TorrentFreak melder har det nemlig blitt foretatt en omfattende undersøkelse av hva som er tilgjengelig av filmer og TV-serier på en rekke lovlige distribusjonsplattformer.

Undersøkelsen ble utført av selskapet KPMG og bestilt av innholdsprodusenten NBC Universal. Motivet bak studien ser altså ut til å ha vært å tilbakevise påstandene om det tynne utvalget på lovlige kanaler, noe som gjerne brukes som et argument for ulovlig nedlasting.

Strømmetjenester dårlig ut

Studien omfattet hele 34 nettbaserte distribusjonstjenester, som da inkluderte både leietjenester, digital nedlastning og abonnementsbaserte strømmetjenester som Netflix. For å avdekke utvalget ble til sammen 808 av de mest populære og kritikerroste filmene, i tillegg til 724 TV-titler, sjekket opp mot tjenestene.

I tråd med det som ser ut til å ha vært intensjonen med undersøkelsen kom KPMG riktignok frem til at hele 94 prosent av de 808 filmene var tilgjengelig via minst én av de lovlige kanalene. 81 prosent var tilgjengelig via minst ti av tjenestene.

Om man går litt mer detajert til verks kommer det imidlertid frem at i kategorien abonnementsbaserte «video-on-demand»-tjenester, som blant annet omfatter Netflix og Hulu, er det bare 16 prosent av de nevnte filmene som er tilgjengelige.

Digital nedlastning best

Når det gjelder TV-titler var resultatet litt bedre, men heller ikke der var tallene spesielt imponerende. Av de 724 mest populære TV-titlene ble det funnet 44 prosent av dem på de abonnementsbaserte strømmetjenestene.

Både når det gjelder film og TV er det tjenestene i kategorien digital nedlasting som har det desidert største utvalget. Denne kategorien inkluderer tjenester som iTunes, Google Play og Amazon Instant Video. 94 prosent av filmtitlene og 81 prosent av TV-titlene var tilgjengelige via slike tjenester.

Undersøkelsen gjelder riktignok det amerikanske markedet, men gir jo også en klar indikasjon på hvordan tilstanden er for norske forbrukere. For flere detaljer om studien kan du lese hele rapporten til KPMG.

Ser du mye TV og film på farten?
Slik tar du med deg TV-signalene på mobilen (Ekstra) »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen