TEST: S88 - Siemens på taiwansk
Test

S88 - Siemens på taiwansk

Testresultater

BenQ-Siemens S88

Positive ting Knallbra kamera, fargesterk skjerm og god batterikapasitet.
Negative ting Svak kalender, litt harde taster, tungvint musikkmeny.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4

Testresultater

BenQ-Siemens S88

Positive ting Knallbra kamera, fargesterk skjerm og god batterikapasitet.
Negative ting Svak kalender, litt harde taster, tungvint musikkmeny.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4
I størrelse og utseende skiller den seg ikke mye fra Sony Ericsson K750. Dette er også den telefonen det er mest naturlig å sammenligne S88 med, både når det gjelder design og ytelser. Vi liker fargeskjermen på S88. Dette er en OLED-skjerm, som fremstår som mer kontrastrik enn de vanlige TFT-skjermene. Mindre strøm trekker de også, noe som gir S88 meget god batterikapasitet.

Kamera
Kameraet er en positiv overraskelse. Dette har vært et svakt punkt på en del tidligere Siemens-modeller, men på S88 fungerer det svært bra. Oppløsningen er på 2 megapiksler, og kameraet har autofokus. Lysfølsomheten er også bedre enn på flere av konkurrentene, og selv i sammenligninger med Sony Ericssons W810i kommer kameraet på S88 godt ut. Videokameraet imponerer ikke like mye, selv om det fungerer forholdsvis greit i godt lys. Ellers liker vi at det er en skyvaknapp som lar deg veksle mellom video- og stillbildemodus.

Musikk
Musikkspilleren i S88 er nokså ordinær. Lyden er verken bedre eller dårligere enn snittet for MP3-mobiler, mens menysystemet for musikkhåndtering på mobilen er litt vel omstendelig. Skal du ha en enkel tilgang til musikkspilleren må du trykke og holde på to-tallet mens telefonen står i standby. Det finnes ingen musikk-knapper på mobiltelefonen som lar deg pause, skifte spor eller bytte spillelister under veis.

Det innbygde minnet gir deg rom for 20 MB musikk – det er for lite til at det er hensiktsmessig å bruke telefonen som MP3-spiller uten minnekort. Ekstra minnekort kan du kjøpe selv, i MicroSD-format. Men merk deg at telefonen ikke støtter minnekort med FAT32 eller NFTS-formatering. Formater derfor minnekortet i mobilen før du setter det i mobilen. Hvis ikke får du rett og slett ikke brukt minnekortet.

Menyer
S88 bærer preg av å være utviklet med lite hjelp fra tyske ingeniører. Menysystemet er litt annerledes enn hva vi er vant til, og selv om vi tidligere har sagt at vi synes Siemens-menyene har vært fargeløse og kjedelige, så hadde ikke BenQ trengt å å trekke det så langt i motsatt retning som de nå har gjort. Menyene på S88 er rett og slett glorete. Noe bedre blir det om vi endrer menystil til listevisning.

Telefonen har tre ulike fargetemaer– knallgrønn, knallrød og knallblå.

Programvaren som lar deg synkronisere telefonen mot PC er imidlertid god. Vårt forsøk på å synkronisere en kontaktliste med 221 kontakter fra Outlook på PC-en førte riktig nok til at vi fikk 337 nye kontakter på mobilen. Hvorfor enkelte kontakter blir kopiert opp til flere ganger har vi så langt ikke funnet ut av..

S88 har plass til 1000 kontakter, og den hadde ingen problemer med å legge inn riktige felter på den enkelte kontakten.

Søndag første ukedag
Kalenderen i telefonen har søndag som første ukedag. Dette er det dessverre ikke mulig å endre, i alle fall ikke via menyene på telefonen. Muligens hjelper det med en softwareoppgradering. Men vi kan ikke se at denne mobiltelefonen har samme mulighet for oppgradering via telefonmenyen (OTA) slik andre BenQ-Siemensmodeller har. Kalenderen har heller ikke andre visninger enn månedsvisning. Men vi liker at vi kan sette opp 5 ulike alarmer, og at menyene reagerer raskt. 

Tastaturet er trangt med små stive knapper. Det gjør SMS-skriving litt mer knotete enn på en del andre modeller. Til gjengjeld har S88 en svært god ordbok.

Telefonen støter Java MIDP 2.0, men spillene som er installert imponerer ikke. Det ene er et bilspill (ExtreMe_Racing), det andre er tennis.

Lunken
Alt i alt er S88 en mobiltelefon vi først syntes var innmari kul, men som vi etter kort tids bruk fikk en noe mer lunken holdning til. Ved bruk av det medfølgende håndfrisettet fikk vi stadig tilbakemelding om at mottakeren ikke hørte hva vi sa. Navigeringen i musikkmenyene var heller ikke så enkel som vi hadde ventet. Dessuten savnet vi FM-radio.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen