S600i - ny spilltelefon fra SE

Ryktene om dagens pressekonferanse har florert på nettet i lengre tid. Blant annet var det ventet en modell med kodenavn Ellen som skulle være oppfølgeren til S700i. Nå har den blitt lansert, og fått navnet S600i.

S600i er nok ikke ment å være en oppfølger til S700i, men mer en ungdomssatsing. Prisen på rundt 2 500 kroner, samt utskiftbare deksler, stereo høytalere og fokus på spill understreker dette.

På baksiden finnes et 1,3 megapiksels kamera, og som med S700i og K750i har Sony Ericsson lagd telefonen slik at den skal holdes horisontalt når den skal brukes som kamera. Med S600i stopper det derimot ikke her. Ved å legge inn to knapper som kan minne om 'A' og 'B'-knappene fra spillkonsoller, er S600i også ment å holdes horisontalt ved spilling.

Den ekte spillfølelsen skal altså komme med widescreen-modus. Samtidig velger Sony Ericsson å legge stor vekt på stereo høyttalere med MegaBass.

Det vi føler er et viktigere salgsargument, er at telefonen har fått 3D-akselerator. Det skal også nevnes at Sony Ericsson har fått med flere spillutviklere på laget, og lanserer telefonen med tre medfølgende spill. Det mest spennende av disse er uten tvil Worms 3D. De to andre medfølgende spillene heter Under Siege 3D, og Extreme Air Snowboarding.

Foruten spill og 1,3 Megapiksels kamera, har S600i også mye annet å by på. Full mp3-støtte er på plass, samt RDS FM radio. RDS er en teknologi som hjelper deg å ha optimal frekvens til enhver tid.

Minnet er på voksne 64 megabyte, men det er dessverre ingen støtte for utvidelse av minnet ved hjelp av minnekort. Mangelen på minnekort fører dessverre til at mp3-funksjonen er temmelig bortkastet. 64 megabyte kan nemlig raskt brukes opp ved å ta bilder i full oppløsning samt å innstallere en del spill. Det beste med mp3-støtten blir da at man kan bruke mp3-er til ringetoner og meldingsvarsling.

På tilkoblingsfronten finnes både infrarød og blåtann. Med blåtann skal det være mulig å spille mot andre med samme spill, noe som helt sikkert blir populært med Worms 3D.

Telefonen støtter dessuten tre forskjellige GSM-bånd, og kan brukes både i Europa, Asia og Amerika. I motsetning til Nokia, er det tydelig at Sony Ericsson har bestemt seg for å ikke satse på EDGE. Mens Nokia tilbyr EDGE i de fleste nye modellene sine i alle prisklasser, har Sony Ericsson til gode å tilby en eneste modell med denne teknologien. I all hovedsak betyr det at du med Nokia kan oppnå nesten fire ganger så høy overføringshastighet fra nettet.

Skjermen til S600i ser ut til å bli lik den som finnes i K750i. Oppløsningen er på 176 x 220, fargedybden 262 000 farger og den fysiske størrelsen er 1,8 tommer. Dette tyder på at S600i blir fysisk mindre enn S700i som har en 2,2 tommer stor skjerm.

Sony Ericsson har satt salgsstart til begynnelsen av fjerde kvartal. Dette betyr at S600i sannsynligvis når markedet i store mengder til julesalget, og vi tror dette kan bli en god julegave til ungdommen. Prisen på rundt 2 500 kroner er heller ikke avskrekkende og det finnes per dags dato ingen direkte konkurrenter.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen