S3 annonserer GammaChrome


(Bilde: darkcrow.co.kr)

S3 viste i går frem de kommende grafikkortene fra det VIA-eide selskapet, og kommer med mange spennende ting fremover. Fra før av konkurrerer de DX9-kapable DeltaChrome-kortene til selskapet i midtsjiktet med kort fra ATI og NVIDIA på verdensmarkedet, selv om kortene hittil har vært vanskelige å oppdrive her "på berget".

Nå kommer DeltaChrome i PCI Express x16-drakt under navnet GammaChrome, og S3 sine talsmenn skal ha gått langt for å fortelle at det et "ekte" PCIe x16-grensesnitt som kortene benytter - i motsetning til NVIDIA sin AGP-til-PCIe-bro. Det er uansett antakelig lite å hente med den raskere båndbredden til PCIe x16-kort med dagens arkitektur og minnehastigheter, og GammaChrome vil i alle andre aspekter være identiske DeltaChrome-kortene til S3 - som blant annet vil si at de har integrert HDTV-kontroller.

Nå som både NVIDIA og ATI sine neste produktgenerasjoner er like om hjørnet, vil antakelig GammaChrome bli redusert til å konkurrere i bunnen av "budsjett"-markedet og for en plass i HDTV-bokser. Dagens beste DeltaChrome-kort, S8 Nitro, har 4 vertex-shadere og 8 pipelines - vel halvparten av det den kommende NV40-brikken trolig får.(Bilde: darkcrow.co.kr)

Bortsett fra GammaChrome lanserte S3 enda en Chrome-serie i går, som kanskje er vel så interessant: OmniChrome blir av de første rimelige HDTV-tunerne med VIVO-muligheter. Grunnen til Chrome-navnet er at kortet i tillegg får en DeltaChrome-kjerne for 3D-grafikk, og således kan sies å kunne konkurrere med ATIs all-in-wonder-serie.

(Kilder:Digit-Life, darkcrow.co.kr)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen