Her vises AMDs nye og høytytende Ryzen Threadripper, med 16 kjerner og 32 tråder, frem for første gang.

AMDs Computex-pressekonferanse

Her vises AMDs nye og høytytende Ryzen Threadripper, med 16 kjerner og 32 tråder, frem for første gang. (Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Ryzen med 16 kjerner slippes i sommer

Like etter gjør AMD comeback i bærbare med 50 prosent høyere ytelse og halvert strømforbruk.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Taiwan/Tek.no: Det var enorme forventninger til AMDs alltid blide Lisa Su da hun entret scenen på fasjonable Westin Taipei under årets Computex-messe. Kanskje var det nettopp derfor det var en delvis slukøret journalist som vendte tilbake til hotellet etter at toppsjefen hadde takket for oppmøtet med ordene «The best is yet to come.»

Ingen RX Vega 

For, der AMD på forhånd ga inntrykk av at dagen skulle handle om deres neste grafikkarkitektur for for spillmaskiner, RX Vega, var alt AMD avslørte fra scenen at den nye entusiastserien lanseres mot slutten av juli. Da under grafikkonferansen Siggraph.

Leder av Radeon-divisjonen, Raja Koduri som – etter utspillet om å ikke barbere seg før Radeon RX Vega er lansert – nok begynner å bli ganske behåret i ansiktet, glimret helt med sitt fravær.  

Vi må dermed fortsatt smøre oss med enda mer tålmodighet. I det minste vet vi nå at RX Vega helt sikkert lander på sensommeren, og da sammen med et vell herlige spesifikasjoner og fysiske produkter. 

Ryzen Threadripper med 16 kjerner

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Var det ikke for at selskapet hadde bygget opp så mye «hype» for RX Vega-avsløringer under dagens pressekonferanse ville inntrykket av den stått seg noe bedre, men vi fikk i alle fall litt mer informasjon om fremtiden til Ryzen-serien. Og her hadde AMD mye godt å komme med.

Ryzen Threadripper blir, som allerede annonsert av AMD, selskapets aller kraftigste prosessorer rettet mot entusiastmarkedet. De gjeveste Threadripper-prosessorene vil by på inntil 16 kjerner og 32 tråder.

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Fra scenen fikk vi i dag demonstrert Threadripper i aksjon når den rendret tung grafikk i «Blender». Med alle kjernene i virksomhet var oppgaven – som med en normal prosessor tar minutter – over på sekunder.

Det kom også frem at Ryzen Threadripper, som kjører på X399-plattformen, vil by på hele 64 PCIe-baner og støtte firekanals DDR4-minne. 

Ryzen Threadripper kommer i løpet av sommeren, men vi loves mer informasjon innen lansering.

Ryzen for bærbare – 50 prosent høyere ytelse

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Når det kommer til tradisjonelle bærbare, hvor Intel har dominert de siste årene, kan AMD virkelig bli en aktør å regne med igjen. I dag viste selskapet nemlig frem «Ryzen Mobile» for bærbare maskiner.

Ryzen Mobile skal by på inntil 50 prosent høyere prosessorytelse og 40 prosent høyere Vega-basert integrert grafikkytelse i forhold til dagens 7. generasjon APU-er. Samtidig skal energiforbruket være redusert med omtrent 50 prosent. 

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Selskapet lover at Ryzen Mobile blir å finne i et vell av formfaktorer – også i tynne spillbærbare – og at produkter som bygger på plattformen vil levere lang batteridriftstid.

Produkter med Mobile Ryzen kommer i løpet av andre halvår.

Også andre formfaktorer som tradisjonelle ATX-bygg, AiO-maskiner, 2-i-1-hybrider og dedikerte spillbærbare fra Asus, Acer, Dell, HP og Lenovo blir snart å se med Ryzen-prosessorer, lover AMD.

Selskapet viste blant annet frem en smekker 2-i-1-bærbar og en spillbærbar fra Asus som visstnok skulle by på verdens kraftigste prosessor i denne formfaktoren.

Fikk du med deg Nvidias lansering?
Med Max-Q kan selv syltynne spillmaskiner yppe med grafikkmusklene »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen