Test

Ryktet går...

I 1967 portretterte Dustin Hoffman studenten Benjamin Braddock i "The Graduate". Hoffman ender der opp i bingen med både mor og datter, og filmen er basert på en bok som igjen sies å være basert på et rykte som det spekuleres i om har sine røtter i sannheten. "Ryktet går..." tar utgangspunkt i teorien om at ryktet har et reelt utgangspunkt og presenterer den potensielle etterkommeren til en ukjent mann som en gang fikk både mor og datter til sengs.

Se større versjon og flere bilder
Aniston gjør en hederlig innsats. Foto: Sandrew Metronome

"Finne sæ sjæl"

Sarah Huttinger (Jennifer Aniston) er i midten av 30-årene og befinner seg i en statisk livssituasjonen som hun verken husker begynnelsen eller ser slutten på. Hun har jobb, men ikke karriere, kjæreste, men ikke giftering. Slike ting er kapable til å sette hormonene til ethvert kvinnemenneske i sving. Situasjonen bedres ikke av at hennes lillesøster har funnet kjærligheten og skal gifte seg med en fyr Sarah selv aldri har møtt. Ved sin side har Sarah forloveden Jeff Daly (Mark Ruffalo) – en tilsynelatende perfekt ektefelle og bestevenn, men selv ikke forholdet til ham er Sarah sikker på.

Sarahs mor har gått bort og bestemoren blir hennes virkelighetsflukt hjemme i Pasadena hvor søsteren skal gifte seg om få dager. Bestemoren klarer, ved hjelp av noen doser ublandet vodka, å røpe datterens lille eventyr til Mexico en uke før giftemålet med Sarahs far. Hva som skjedde i Mexico og eventuelt med hvem gjenstår enda å finne ut, men når Sarah blir oppmerksom på boken om kvinnesjarmøren som hadde seg med både mor og datter, som det sies har sitt opphav i en Pasadena-familie, legger hun to og to sammen, og bestemmer seg for å komme til bunns i det som kan være forklaringen på hvorfor hun sliter med å finne seg selv.

Undervurderende og forutsigbar

Jennifer Aniston begynner å bli erfaren som filmskuespiller. Hun er kanskje den eneste av Friends-gjengen som egenhendig klarer å bære en film, nesten uansett hvor dårlig utgangspunktet er. Selve plottet på "Ryktet går..."er ikke det dummeste, men når regissør Reiner lager en så lettleselig og sukkersøt suppe, føler man seg litt snytt der man sitter. En ting er å bruke tydelig og forklarende fortellerteknikk, men når en blir hindret i å tenke selv, har publikum enkelt og greit blitt undervurdert. Man lager ikke film for folk som ser på med et halvt øye.

Se større versjon og flere bilder
Costner lever alle menns store drøm. Foto: Sandrew Metronome

Det er enkelt å sette Jennifer Aniston i bås etter ti år som sympatiske Rachel i "Venner for livet". Hun har fått kritikere til å åpne øynene for henne etter filmer som "The Good Girl", men har hatt en tendens til å spille på de samme strengene som hun gjorde sesong inn og sesong ut i "Venner for livet". I "Ryktet går..." handler det om henne, og kun henne. Aniston er i nesten hvert eneste bildeutsnitt og filmens parallelle historier utspilles alle gjennom henne. Hun spiller fantastisk og redder den lille biten troverdighet og engasjement som denne filmen har, før en utrolig forutsigbar slutt undergraver hele filmen og dens moral, om den i det hele tatt var tiltenkt en.

Filmroboter

Kevin Costner spiller enhver manns drømmekarakter, Beau Burroughs, mannen som antas å være opphavet til Hoffmans karakter fra 1967-filmen "The Graduate". Costner underspiller for mye og er rett og slett ikke kul nok i rollen som den i utgangspunktet supersjarmerende Burroughs. Costner er i bunn og grunn en dyktig skuespiller, men har veldig enkelt for å havne i feil selskap på lerretet, og da funker det ikke. Det er nesten obligatorisk at en persons opphav skal være enda kulere og enda mer karismatisk enn nyutgaven, men Costner er ikke overbevisende nok, og dette skader filmen. Det er bare vondt å se at Costners karakter forsøkes etablert som en slags sympatisk og sjarmerendes helt, for det funker særdeles dårlig.

"Ryktet går..." består stort sett av stereotypiske filmroboter som bare vandrer rundt og supplerer filmen med følelsesløse replikker. Hadde ikke filmen hatt den mentale berg- og dalbanen Sarah (Aniston), hadde det hele vært en utrolig håpløs opplevelse.

Ryktet går...   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen