Test

Ryktet går...

En mann forfører først en moden kvinne, og deretter hennes datter. Slikt blir det rykter av, spesielt når det gis ut både bok og film om hendelsen. Men dette skjedde før Sarah Huttinger (Jennifer Aniston) ble født, så hva kan det ha å si for henne? Vent og se...

Bryllupsnerver

Sarah sitter på flyet på vei til sin lillesøsters bryllup. Sammen med henne er Jeff (Mark Ruffalo), hennes sympatiske og giftesyke forlovede. Sarah sliter med kalde føtter, og er fullstendig forvirret på klassisk Jennifer Aniston-måte (a la Rachel i "Friends"). Hun aner ikke hvilke konsekvenser denne reisen til Los Angeles vil få for hennes liv.

Vel fremme i hjemmets lune rede oppdager hun en familiehemmelighet, avslørt av hennes bestemor Catherine (Shirley MacLaine). Catherine er et beskt og svært frekt menneske, men som står Sarah svært nær. Når Sarah betror sin ekteskapstvil til sin kjære bestemor, får hun vite at hennes mor selv hadde et sidesprang en uke før hun giftet seg. Det blir mer eller mindre klart at Sarah muligens kan være et resultat av dette sidespranget. Sarah gjør sine egne undersøkelser, og finner den gamle filmen "Manndomsprøven" som var basert på en sann historie, om en mann som lå med en kvinne og deretter datteren hennes. Denne mannen er Beau Burroughs, en rik mann som hadde et forhold til Sarahs mor på videregående. Og hvis historien er sann hadde han også et forhold til Sarahs bestemor!

Alternativ tekst mangler
- Nå drikker du opp, jenta mi! Foto: Warner Bros.

Forviklinger

Aniston er den fødte skuespiller til slike sentimentale og litt småkaotiske filmer. Det triste er imidlertid at hun alltid ender opp med å ligne på Rachel i "Friends"; sjarmerende men sutrete. Oppturen kommer når Sarah møter Beau (Kevin Costner). Denne rike playboyen som har sjarmert både bestemor og mor imponerer også Sarah. Og med god grunn, Costner har holdt seg godt og hever filmen et par hakk. Møtet med morens gamle elsker blir ikke helt som planlagt og Sarah ender opp i mer forviklinger enn tidligere. Hun virrer seg mer og mer inn i sitt eget nett.

Det "Ryktet går..." mangler er originalitet. Filmen følger en velkjent oppskrift for suppefilmer; en jente som tilsynelatende har alt, men som føler seg usikker allikevel. Stakkars! Og så leting etter ting i fortiden som forandrer nåtiden. Feil valg, anger og tilgivelse er noe vi også har sett mange nok ganger. Filmens godbit for det kvinnelige publikummet er Mark Ruffalo i rollen som Jeff. Han har sakte men sikkert blitt Hollywoods nye søtsuppe-stjerne, og det er lett å la seg sjarmere. Kanskje fordi han også har denne sympatiske godgutt-rollen. Men godbit eller ikke, dette er heller ikke noen ny skuespillerprestasjon for han, søt godgutt spilte han jo både i "13 snart 30" og "Just like heaven".

Konklusjon

Så hva er moralen, hva kan du få ut av "Ryktet går..."? Dette er rent tidsfordriv. rett og slett. Eller så kan du jo finne på å se den hvis du går med gifteplaner selv, for å se hva du ikke skal gjøre før et bryllup. Men trenger du denne filmen for å skjønne det bør du nok tenke deg om to ganger uansett.

Ryktet går...   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen