Slik ser menysystemet i Symbian^3 Belle ut. Dette er sannsynligvis billigtelefonen Nokia N500 (Foto: gsmarena.com)
Slik ser menysystemet i Symbian^3 Belle ut. Dette er sannsynligvis billigtelefonen Nokia N500 (Foto: gsmarena.com)

Rykter om fire nye heftige fra Nokia

Symbian^3 blir ny og kjører på kraftig maskinvare.

Dette er baksiden av det som for noen dager siden ble omtalt som N5. Sannsynligvis er denne identisk med Nokia N500 Fate.
Dette er baksiden av det som for noen dager siden ble omtalt som N5. Sannsynligvis er denne identisk med Nokia N500 Fate.

Nokias telefoner har ligget noe bak konkurransen når det kommer til tekniske spesifikasjoner den siste tiden. Selv ikke kamerakongen, Nokia N8, har mer enn 680 MHz på prosessorsiden, et tall som i dag oftest dukker opp på de billigste Android-modellene.

Nå har det lekket spesifikasjoner på fire nye Nokia-modeller, som kan bringe Nokia litt nærmere toppmodellene fra produsenter som HTC, LG og Samsung. Alle fire telefonene skal nemlig være utstyrt med prosessorer med klokkehastighet på 1 GHz.

Nokia ser denne gang ut til å ha begynt å gi telefonene sine kvinnenavn. Dette har de til felles med de nye utgavene av Symbian^3, som heter henholdsvis Anna og Belle. Alle fire av de nye telefonene skal kjøre på siste utgave av Symbian^3, altså den som omtales som Belle.

Les kommentaren MeeGo kan redde Nokia, om mobilgigantens OS-strategi

Helen - Nokia 701

Helen eller Nokia N701, er først ut på de lekkede spesifikasjonslistene. I tillegg til den kraftige prosessoren vil den være utstyrt med en LCD-skjerm på 3,5 tommer, av typen ClearBlack Display. Denne skjermvarianten ble lansert på Nokia World i fjor høst, og finnes i dag i blant annet Nokia E7. I de eksisterende utgavene er det imidlertid snakk om AMOLED-varianter, og ikke LCD, slik de lekkede spesifikasjonene omtaler.

Helen skal også ha et kamera med oppløsning på åtte megapiksler, og den vil bli lansert som oppfølgeren til Nokia C7, ifølge listene.

Zeta - Nokia 700

Nokia Zeta skal være svært tynn. Ifølge spesifikasjonslistene skal den være den tynneste smarttelefonen noensinne.

Skjermen blir noe mindre enn for Helen. Zeta får en 3,2 tommer stor AMOLED-skjerm. Den vil dessuten få støtte for den trådløse NFC-teknologien (Near Field Communication), som kan bli viktig etter hvert som betaling med mobiltelefonen blir mer utbredt.

Cindy - Nokia 600

Også Cindy, eller N600, vil være utstyrt med NFC-teknologi. Den vil ha innebygget antenne for FM-radio, lav pris og være rettet spesielt mot ungdom. Stor lyd, og stor moro står fremhevet som stikkord i spesifikasjonslistene.

I tillegg vil kameraet ha en oppløsning på fem megapiksler, og skjermen blir, som i Zeta, en 3,2 tommer stor AMOLED-variant.

Fate - Nokia 500

N500 skal være den billigste av de fire. Lav pris, 1 GHz prosessor og et kamera på fem megapiksler skal være høydepunktene.

N500 er muligens også telefonen som det nylig ble lekket bilder av. Da ble den omtalt bare som N5.

Kilden som lekket bildene av N5 skal nemlig ha fortalt at den ville bli etterfulgt av modellene N6 og N7, og at disse sannsynligvis ville ha høyere oppløste kamerabrikker, og større skjermer. Alt i alt stemmer det altså bra med de øvrige modellene.

Det er ellers verdt å merke seg at Nokia akkurat har sluppet sin første MeeGo-telefon. Telefonen er et resultat av at Nokia og Intel i fjor slo sammen sine to Linux-varianter for bærbare enheter; Moblin og Maemo.

Sniktitten på Nokia N9 kan du lese her

(Kilder: gsmarena.com, gsmarena.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen