iPhone og iPad kan få mye bedre lyd

iPhone og iPad kan få mye bedre lyd

Apple kan komme til å oppdatere både programvare og hodetelefoner, ifølge rykter.

Apple skal være i ferd med å bygge inn støtte for såkalt HD-lyd i neste store iOS-oppdatering. Sammen med HD-lyd ventes det at Apple også vil fornye en del av tilbehøret til kommende iOS-produkter.

HD-lyden det er snakk om skal være høyoppløselige 24-bits musikkfiler, som teknisk sett kan være langt bedre enn filene som ligger lagret på en vanlig CD-plate. Om det er så fryktelig hørbart for menneskeøret er det imidlertid stor uenighet om.

Enkelte av Apples konkurrenter har allerede støtte for dette, deriblant LG i sin G2-modell. En oppfølger, i form av LG G3, ventes lansert om et par uker.

Sterkere konkurranse fra strømmetjenester

Ryktene skal ha delvis rot i en rapport om at Apple ønsker å fornye musikkbutikken iTunes, i møte med stadig sterkere konkurranse fra strømmetjenestene. Både en egen strømmetjeneste, en iTunes-versjon for Android-produkter og 24-bits HD-lyd er nevnt som mulige steg fremover.

Ved siden av å skru opp kvaliteten på selve filene, og avspilleren, hevder ryktene at Apple også skal oppdatere en del av tilbehøret til fremtidige iPhone-modeller.

Det skal visstnok slippes en litt forbedret Lightning-kabel som gjør at også Apple-merket utstyr stytter HD-avspilling fra de kommende iOS-produktene. I tillegg selger Apple premiumøreplugger som ikke har vært oppdatert på en god stund. Også disse skal få seg en ansiktsløftning.

Utviklerkonferanse 2. juni

Apple skal i disse dager være i ferd med å kjøpe Beats, selskapet bak de velkjente hodetelefonene. Om merkevaren vil bli integrert i de nye planene på det ene eller det andre viset er foreløpig helt i det blå.

Det er duket for Apples store utviklerkonferanse WWDC den 2. juni. Da vil mest sannsynlig også nye iOS 8 presenteres. Vi blir heller ikke overrasket om vi får et større innblikk i Apples planer med Beats-varemerket.

Les alle ryktene om Apple iPhone 6

(Kilder: macotakara.jp via macrumours.com)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen