–Ryktene om vår død er betydelig overdrevet
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

–Ryktene om vår død er betydelig overdrevet

Ny Blackberry-sjef slår tilbake, men hva nå?

Tidligere i desember gikk den nye Blackberry-sjefen John Chen ut og forsikret selskapets bedriftskunder om at ryktene om selskapets død var betydelig overdrevet.

Siden har ingen sett noe til Chen, som ble utnevnt til midlertidig sjef i det kriserammede selskapet etter at et forsøk på salg mislyktes.

Blackberry opplever en situasjon der inntekter fra både håndsett og tjenester er i fritt fall. Tross positive anmeldelser av selskapets nye operativsystem, selger ikke den siste generasjonen smarttelefoner. Selskapets markedsandel har stupt, og nylig måtte det nedskrive usolgte mobiltelefoner for én milliard dollar.

Har penger til ett års drift

Analytikere har anslått at selskapet kan drive i omtrent ett år til med dagens kontantbeholdning. Da er det kroken på døra.

Ifølge Chen skal Blackberry fortsette å investere i forskning og utvikling rettet mot bedrifts- og sikkerhetsmarkedet.

Et annet alternativ er at Blackberry legger ned hele selskapets smarttelefonvirksomhet og konsentrerer seg om programvare, men analytikerne har regnet seg frem til at dette grepet kan koste mer penger enn Blackberry har.

Det er ventet at Blackberry vil måtte foreta ytterligere nedskrivinger av varelageret i løpet av året som kommer. Så gjenstår det å se hva John Chen eventuelt klarer å riste ut av ermet.

Les mer: Blackberry tigger om å bli solgt

Kilde: (WSJ)

 

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen