RYKTE: Facebook utvikler mobiltelefon

Flere kilder hevder Facebook er i ferd med å utvikle sin egen mobiltelefon. Telefonen skal være på markedet i Europa i første halvår 2011, med utrulling i USA i siste halvår.

Angivelig skal Facebook ha et tett samarbeid med produsenten INQ Mobile, som skal bygge to smartmobiler med Facebooks egen programvare. Mobiltelefonen skal være basert på Googles operativsystem Android, med brukergrensesnitt og tjenester utviklet av Facebook.

Facebook har ikke bekreftet ryktene, men skriver i en uttalelse at de har jobbet i et par år med INQ for å hjelpe dem med en dypere integrering av Facebook på deres mobiler. – Vår oppfatning er at nesten alle opplevelser ville vært bedre om de var sosiale, heter det i uttalelsen.

Den ene av de nye mobilene skal ha qwerty-tastatur og breøringsskjerm, mens den andre skal være en ren touch-mobil tilsvarende iPhone. Ifølge Business Week skal telefonene også støtte andre sosiale tjenester.

Annonser
Facebook er det største av de sosiale nettstedene med mer enn en halv milliard brukere. Om lag en firedel av disse har logget seg på og brukt tjenesten via mobiltelefon. For Facebook er målet å få enda flere til å bryke Facebook på mobilen, samtidig som selskapet vil legge til annonser i mobilversjonen av sin tjeneste. Dersom ryktene stemmer vil telefonene bli slgt for rundt 500 kroner med abonnement.

Sist uke startet Facebook også en ny tjeneste, Places, som lar deg dele din plassering med andre. Denne tjenesten er ennå ikke på plass i Norge.Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen