Sprekere innmat, veldig mye større batteri og samme designspråk. Slik blir Xperia Z5 om vi skal tro ryktene.
Rykte
Sprekere innmat, veldig mye større batteri og samme designspråk. Slik blir Xperia Z5 om vi skal tro ryktene. (Bilde: Ivan Garcia / Shutterstock.com)

Xperia Z5 får gigantbatteri ifølge ryktebørsen

Kan være på vei mot septemberlansering.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sonys halsbrekkende oppdateringstempo på mobilfronten har sikret selskapet mye oppmerksomhet. Siste toppmodell ut heter Xperia Z3+ her på berget, men er kjent som Xperia Z4 i Sonys hjemland. Selv om telefonen bare nylig kom i salg, jobber ryktebørsen allerede med oppfølgerne.

Xperia Z5 i flere varianter

Nettstedet Technodify.com mener å vite at Sony planlegger en lansering i september for Xperia Z5. Men ikke bare den. Ryktene vil og ha det til at Xperia Z5 Compact blir lansert, i tillegg til Xperia Z5 Ultra.

Sony har så langt sluppet to telefoner i Compact-serien, Xperia Z1 Compact og Xperia Z3 Compact. Enn så lenge har de altså gjort en forsiktig tradisjon av å lansere en ny kompakt toppmodell for annenhver «vanlig» toppmodell. I så måte passer Xperia Z5 Compact fint inn i det vi har sett så langt fra produsenten. Xperia Z5 Ultra kan være en fornyet utgave av brettmobilen Xperia Z Ultra, men den har gått svært lenge uten å få noen erstatter nå. Dermed kan det også være snakk om noe helt annet.

Det kan være duket for en ny kompaktmodell fra Sony ved siden av den nye toppmodellen.
Det kan være duket for en ny kompaktmodell fra Sony ved siden av den nye toppmodellen. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Det er ikke bare småtteri vi finner på innsiden av Xperia Z5, hvis vi skal tro på ryktene. Her kommer Qualcomms neste toppbrikke, Snapdragon 820, til å styre showet.

Det har stormet mye rundt dagens Snapdragon 810, og varmeproblematikk. Brikken skrur nemlig ned tempoet når den blir for varm, og den skrur tempoet langt ned også. I det siste har det gått rykter om at Qualcomm derfor gjør klar oppfølgeren i ekspressfart, noe som også kan gi mer troverdighet til disse Sony-ryktene.

Fingeravtrykkleser og digert batteri

Den nye telefonen skal visstnok også få inkludert fingeravtrykkleser. Denne typen sikkerhet kjenner vi først og fremst fra Apple, Samsung og Huaweis modeller så langt. I forkant av Xperia Z3+-lanseringen gikk det rykter om at denne ville få fingerleser i låseknappen på siden av telefonen. På Sonys telefoner er låsetasten relativt liten sammenliknet med Apple og Samsungs hjemtaster. De nye ryktene sier imidlertid ingenting om plasseringen av denne sensoren.

Sonys siste par generasjoner Xperia har svært god batteritid, og varer et sted mellom halvannen og to dager på en lading med middels til tung bruk. Det får de til med nokså ordinære batteristørrelser på rundt 3000 mAh. Ifølge ryktene vil neste toppmodell ut ha et batteri på hele 4500 mAh. Det vil i tilfelle være forholdsvis ekstremt for en ordinær toppmodell, og kan bety at brukstiden stiger opp mot tre døgn på én lading.

De nye telefonene skal fortsett ha dagens designspråk, som Sony har døpt «OmniBalance».

Dagens toppmodell ble lansert en stund tidligere i Japan enn ellers i verden. Der går den altså under navnet Xperia Z4. Men en mulig lanseringsdato i september passer dessuten svært godt med den årlige teknomessen IFA, som går av stabelen i Berlin den 4. september. Tek er som vanlig til stede på messen.

Lurer du på hvordan dagens toppmodell er i bruk? Her kan du lese testen av Sony Xperia Z3+ »

(Kilder: technodify.com via phonearena.com, gsmarena.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen